Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Gıda İşleme Bölümü’ne bağlı olarak açılmıştır. Programımız ilk öğrencilerini 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında almış olup gıda sektörüne nitelikli gıda teknikerleri kazandırmak için çalışmaktadır. Gıda teknikeri, gıda ürünlerinin sağlık standartlarına uygun bir şekilde paketlenerek üretilmesini sağlayan uzman kişilerdir. Ülkemizde gıda sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda işletme olması gıda teknikerlerine olan talebi ve ihtiyacı artırmaktadır. Programdan mezun öğrencilerimiz, gıda sanayi ile ilgili kamu kuruluşlarında (Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol Laboratuvarları, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.), gıda üretimi, kalitesi, yönetimi ve pazarlaması ile ilgili özel sektör kuruluşlarında ve gıda laboratuvarlarında ara teknik eleman olarak çalışabilmektedirler. Derslerde verilen teorik bilgileri uygulamalı olarak da öğrenmek için bölümümüze ait; mikrobiyoloji laboratuvarı, patojen laboratuvarı, proses laboratuvarı ve kimya laboratuvarı bulunmaktadır. 3+1 sistemi ile öğrencilerimiz üç yarıyıl okulda ders gördükten sonra bir yarıyıl uygun bir gıda işletmesinde endüstri deneyimi kazanır. Ayrıca öğrencilerimiz 30 iş günü süren yaz stajını kendi belirledikleri ve programımız öğretim elemanlarının uygun gördükleri bir işletmede yaparlar. Staj ve 3+1 sistemi sayesinde öğrenciler hem işyeri tecrübesi kazanmakta hem de sektörle iletişim kurarak iş bulma fırsatı yakalamaktadır.