Hakkımızda

Meslek Yüksekokulu, 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak açılarak 1982 yılında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Anadolu Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Gıda İşleme Bölümü ise 1992 yılında Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Daha sonra 2007 yılında 5662 sayılı Kanun, ek madde 81 ile ismi Meslek Yüksekokulu şeklinde değiştirilerek yeni kurulan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesine katılmıştır.

Gıda İşleme Bölümü altında Gıda Teknolojisi ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı olmak üzere iki adet program bulunmaktadır. Gıda Teknolojisi Programı 1992, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı ise 2019 yılında açılmıştır. Gıda İşleme Bölümü’nde; bir Profesör Doktor, bir Doktor Öğretim Üyesi, altı Öğretim Görevlisi olmak üzere sekiz akademik personel ve bir Gıda Teknisyeni görev yapmaktadır. Bölümümüz Türkçe ve tam zamanlı olarak eğitim vermektedir. Bölümümüze ait; mikrobiyoloji laboratuvarı, patojen laboratuvarı, proses laboratuvarı ve kimya laboratuvarı bulunmaktadır.

Staj ile öğrenciler hem işyeri tecrübesi kazanmakta hem de sektörle iletişim kurarak iş bulma yeteneğine sahip olmaktadır. Ayrıca Birimimizde 3+1 eğitim modeli ile nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları iş yerlerindeki sorumluluklarını, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon ve üretimi öğrenmeleri sağlanmaktadır. Bununla birlikte, iş güvenliği sistemleriyle yeni teknolojileri tanımalarını sağlayıcı faaliyetleri edindirme yetisi kazandırılmaktadır.