Tebrik: “COPEFA” Erasmus+Projesi

Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Burçin ATILGAN TÜRKMEN ve üniversitemiz doktora öğrencisi Levent BURGU tarafından hazırlanan ve Hırvatistan Ulusal Ajansına sunulan “Conscious Pesticide Farming Practices with Agricultural High School Students – COPEFA” isimli Erasmus+ projesi,136 bin avro hibe almaya hak kazandı. Hırvatistan’da kurulu bir eğitim kurumu koordinatörlüğünde uygulanacak olan projede, Türkiye’den Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesive Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Almanya, İtalya ve Romanya’dan eğitim kurumları projede ortak olarak yer almaktadır. Projede tarım alanında eğitim alan öğrencilere yönelik olarak pestisitlerin genel karakterleri, sınıfları, kimyasal yapıları, kullanım alanları ile doğru kullanımlarının yer alacağı bir çevrimiçi eğitim platformu ile mobil aplikasyon oluşturulacaktır.