YAZ OKULU DERSLERİNİN AÇILMASI VE BAŞKA ÜNİVERSİTEDEN DERS ALINMASI

Sevgili Öğrenciler: 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında küresel çapta yaşanan “Korona Virüs” pandemisi nedeniyle 2020 bahar yarıyılının kalan kısmında eğitim-öğretime uzaktan eğitim yoluyla devam edilmiştir. Pandemi sürecinin devam etmesi sebebiyle üniversitemizde 2020 yılı yaz okulu eğitiminin de uzaktan eğitim yoluyla yapılmasına karar verilmiştir.

Üniversitemiz Yaz okulu yönetmeliğinin ilgili maddesine göre, üniversitemiz bünyesindeki yaz okulunda açılmayan veya kayıt yapılamayan zorunlu dersler başka üniversitelerin yaz okulundan alınabilmektedir. Bu derslerin başka üniversite yaz okulundan alınabilmesi için:

1) Üniversitemizde açılmamış veya açılmasına rağmen kayıt yapılamamış(dersin ilan edilip açılamaması v.b) olması

2) Dersin daha önce en az bir kez alınıp, devam koşulunun yerine getirilmiş olması

3) Alınması istenilen dersin bölümümüz müfredatına göre zorunlu ders olması (alınmak istenilen üniversitede zorunlu ders olmayabilir)

4) Ders içeriği ile birlikte dersin kredi, ders saati veya AKTS’sinin bölümümüzdeki ilgili ders ile uyuşması

Koşullarının sağlanması ve bölüm başkanlığımızın uygun görmesi halinde ilgili dersler başka bir üniversitenin yaz okulundan alınabilecektir.

İstisnai durum olarak “yaz okulu sonunda mezun olma durumunda olan veya genel not ortalaması 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler ile çift anadal öğrencilerinin ikinci anadal programındaki kayıtları için daha önce hiç almadıkları veya devam koşulunu yerine getirmedikleri zorunlu dersleri başka bir üniversitenin yaz okulundan alabileceklerdir.

Yalnızca 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için geçerli olmak üzere yaz okullarının uzaktan eğitim-öğretime geçmiş olması hasebiyle yaz okuluna kayıtlı öğrencilerimizin aynı anda staj yapmaları da mümkündür.

Başka üniversitenin yaz okulundan ders almak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki e-posta adreslerine müracaat etmeleri gerekmektedir:

Başka e-posta adreslerine yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

 

Yollanacak e-posta şu şekilde olmalıdır:

Konu: Adı_Soyadı # Sınıfı_Üniversite_Ders

Örnek; veli_şimşek#6_Gazi_İleri Isı Transferi

Posta içeriği:

Daha önce en az bir kez alıp, devam koşulunu yerine getirdiğim ve 2019-2020 yaz okulunda bölümümüz bünyesinde açılmayacak olan bazı dersleri “Düzce/Gazi, Osmangazi vb. gibi” Üniversitesi, “Mühendislik” Fakültesinin Yaz okulunda açtığı derslerden almak istiyorum. Almak istediğim derslerin listesi aşağıda olup, bu derslere ait kredi/AKTS/ders saati ve ders içeriklerini gösterir belge ekte sunulmuştur.

 

 

Bölümünüzdeki Ders Yerine Alacağınız Ders
1. KSM203 Kimya ve Proses Mühendisliği Temel Prensipleri 1. KM204 Kimya ve Proses Mühendisliği Temel Prensipleri
2. MAT101 Matematik    I                                       2. KMMAT 101     Matematik
3. KSM301 Kimyasal Reaksiyon Mühendisliği 3. KM303 Kimyasal Reaksiyon Mühendisliği
4. KSM405 Proses Kontrol 4. KM406 Proses Kontrol

 

                                                                           Ad Soyad   : Veli ŞİMŞEK                                                                                                                                                         Öğrenci No : 111111111111

Yaz okulu yönetmeliğine buradan ulaşabilirsiniz.

Yaz Okulu Akademik Takvimine buradan ulaşabilirsiniz.