3.10.3. Başarı ölçümleri

Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirmek (BDY) için uygulanmakta olan süreçler 13.01.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ile 28.11.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” nde tanımlanmıştır. Üniversitemiz Senatosunda alınan karar uyarınca tüm bölümlerde bir vize ve bir yarı yıl sonu sınav uygulaması zorunlu tutulmuştur. Ancak bölümümüzde zorunlu tutulan sınavlara ek olarak öğrencinin almış olduğu dersleri tam olarak kavrayabilmesi ve dönem boyunca ilgisini canlı tutabilmesi amacıyla vize, quiz, ödev, proje, sunum vb. uygulamalar ders içeriğinin izin verdiği ölçüde gerçekleştirilmektedir.