3.3.10. Öğrenci Danışmanları

Fakülte bünyesinde her sınıfa bir danışman öğretim elemanı atanmaktadır. Öğrenci danışmanı ile Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden çevrimiçi iletişim kurabilir ve işlemlerini interaktif olarak gerçekleştirebilir. Öğrenciler danışman öğretim elemanlarına sosyal, kültürel ve eğitim-öğretim konularında başvurup bilgi alabilirler.

3.3.10.1. Etkinlikler

Öğrenci danışmanlık sistemi etkililiği değerlendirme yöntemi;

Danışmanlık gün ve saatleri belirlenerek danışmanın odasının kapısına asılması sağlanarak belirlenen gün ve saatlerde öğrencilere danışmanlık hizmeti verilmektedir.

3.3.10.2. Değerlendirme

Öğrenci danışmanlık sistemi değerlendirme sonuçlarına göre yapılan işlemler;

Öğrenci danışmanlık sistemi değerlendirme sonuçlarına göre yapılan işlemler; Başarı, ölçüm ve değerlendirmesi yazılı ve sözlü sınavlar ve öğrenciye verilen ödevlerle elde edilen veriler  ilgili kurullarda değerlendirilmektedir.

3.3.10.3. Başarı Ölçümleri

Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirmek (BDY) için tanımlı süreçler;

Başarı ölçüm ve değerlendirmesi yazılı ve sözlü sınavlar ve öğrenciye verilen ödevlerle elde edilen veriler ışığında Üniversitemiz Başarı Değerlendirme Yönergesi ve Bağıl Değerlendirme Yönergesi çerçevesinde değerlendirilmektedir.

3.3.10.4. İlan

BDY süreçlerin öğrencilere ilan edilme yöntemi;

Sömestr başlangıcında öğrenci ve akademisyenlerin katılımlarıyla gerçekleşen oryantasyon programıyla sunumlar yapılarak anlatılmaktadır. Ayrıca web sitesi üzerinden ve Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden de ilan edilmektedir.

3.3.10.5. Güvence

Programda BDY süreçleri uygulanması için güvence yöntemi;

Öğrenciler not ve diğer başarı değerlendirme verilerini Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden diledikleri zaman ulaşabilmektedir. OBS ile öğrenciye ait tüm veriler güvenli olarak ve sürekli bir şekilde depolanmakta ve raporlanmaya hazır halde tutulmaktadır. Bu uygulamayla ve değerlendirmelerin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için fakültemizin Mezuniyet ve Not Tetkik Komisyonu ile BDY, süreci güvence altına alınmıştır.

Kanıt:

KİDR/A/3.3.10.5/02