STAR Stajyer Araştırmacı Burs Programı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı(BİDEB), bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar yürütmektedir.

Başvuru şartları:

– T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak
– Herhangi bir kurum/kuruluşta tam veya kısmi zamanlı çalışmıyor olmak.
– Türkiye’de lisans derecesi veren bir programda kayıtlı olmak
– OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olmak
– Özel öğrenci statüsünde olanlar ve pasif öğrenciler (kaydı dondurulmuş vb.) bu çağrı kapsamında bursiyer olamaz.

Burs bilgileri:

– Burs 6 ay boyunca aylık 750 TL olarak ödenecektir.
– Burs sırasında öğrenci mezun olsa bile burs devam etmektedir
– Bursiyerlerle ilgili 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81 inci maddesinin birinci fıkrası (d) bendinde belirtilen %1 oranındaki iş kazası ve meslek hastalıkları primi ile bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için ayrıca %5 oranındaki genel sağlık sigortası primine ilişkin giderler sözleşme hükümlerine göre projenin yürütüldüğü kurum/kuruluş tarafından açılan proje özel hesabına TÜBİTAK tarafından aktarılır.
– Başvuru ile ilgili genel bilgi https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2247-c-stajyer-arastirmaci-burs-programi-star adresinden alınabilir.
– Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden çevrim içi olarak yapılır.
– Başvuru tarihleri 2-30 Kasım 2020 arasındadır.
– TÜBİTAK Star programı tanıtım star.tubitak.gov.tr adresinden bulunabilir.

Detaylı bilgi aşağıdaki linkte yer almaktadır.