9. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi (UTOK 19)

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü 2. sınıf öğrencileri 20-22 Nisan 2019 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi, Merkez Kampüsü, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen 9. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi (UTOK 19)’ne katılmıştır. Farklı üniversitelerden ve bölümlerden 850 ziraat mühendisi adayının katılımıyla gerçekleşen kongrede öğrencilerimiz Araş. Gör. Filiz Randa Zelyüt’ün desteğiyle 3 poster sunu hazırlamıştır.

Etkinliğe katılan öğrencilerimiz ve poster konu başlıkları;

• Berk Elden ve Emre Dede tarafından hazırlanan “Ülkemizde Rhizomania Hastalığı ve Önemi”
  •  Merve Özkaya, Nida Kasap ve Ayşegül Orçin tarafından hazırlanan “Marul İri Damar Hastalıkları ve Önemi (Lettucebig-veisdiseases)”
  •  İbrahim Hakkı Keskin ve Murat Akkurt tarafından hazırlanan “Buğdaygillerde Toprak Kökenli Mozaik Virüsü (Soilbornewheatmosaic virüs-SWMV) ve Özellikleri”