Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilere Yönelik İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Duyurusu

 

Değerli Arkadaşlar,

Bu yıldan itibaren dünya görüşünüzü değiştirecek, ufkunuzu açacak, sizi iş dünyasında farklı konumlara getirecek akademik, bilimsel, mesleki ve teknik bilgilerle donanacağınız lisans veya lisansüstü eğitimi için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde öğrenim göreceksiniz. Çok uluslu bir firmada staj yapmak ya da çalışmak, eğitiminize yüksek lisans veya doktora ile devam etmek, akademik kariyer yapmak, öğrenciliğiniz esnasında Erasmus+ ya da Mevlana gibi değişim programlarıyla eğitiminizin bir kısmını dünyanın çeşitli ülkelerinde geçirmek istiyorsanız İngilizce “olmazsa olmaz”dır.

Bu amaçlar doğrultusunda sizleri bir akademik yılı kapsayan zorunlu olmayan “İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı”na davet ediyoruz.

İngilizce Hazırlık Sınıfları alışıldık hazırlık eğitiminden farklı olarak daha çok yabancı eğitmenlerle pratik, daha çok sınıf içi ve dışı etkinlik, mesleki gelişim seminerleri, ödüllü yarışmalar, geziler, sergiler vs. ile eğlenceli bir öğrenme modeli olarak tasarlandı. Kısacası dört duvar arasında sıkışıp kalmayan, sınıf içi ve sınıf dışı birçok etkinliklerin olduğu bir İngilizce eğitim modeli benimsedik. Yani, artık İngilizceyi eğlenerek öğrenmeniz mümkün.

İngilizce Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan herkes İngilizce seviyelerini gösteren sertifika edinecek. Öte yandan isteğe bağlı olması sebebiyle Hazırlık Eğitimini başarı ile tamamlayamayan arkadaşlarımız sınıf tekrarı yapmayacak, lisans veya lisansüstü eğitimlerine başlayabileceklerdir.

Ayrıca Hazırlık Sınıfı, üniversiteye başladığınızda yaşayabileceğiniz kültür şoku, şehir ve öğrencilik yaşamına alışma, arkadaş bulmakta güçlük çekme, akademik başarısızlık gibi olası olumsuzlukları önlemek adına oryantasyon niteliğinde olacaktır. Tüm bu avantajları düşünüldüğünde İngilizce Hazırlık Sınıfı sene kaybı değildir!

Dil edinimi yaşam boyu sürecek bir yolculuktur. Bu yolculuğa beraber adım atmak umuduyla…

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfına Nasıl Kayıt Olabilirsiniz?

  • 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet üzerinden üniversite kaydınızı olurken ekranda çıkan “İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık okumak istiyor musunuz” sorusuna “Evet” şeklinde cevap vererek,

ya da 

  • 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında şahsen kayda geldiğinizde kayıt görevlilerine veya Yabancı Diller Bölümü standındaki yetkililere “İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık eğitimi almak istediğinizi” belirterek.

TAKVİM

16-21 Ağustos 2019 KAYIT (e-devlet üzerinden)
19-23 Ağustos 2019 KAYIT (Şahsen, üniversitede kurulacak stantlarda)
26 Ağustos 2019 Hazırlık Başvuru Sonuçlarının açıklanması http://w3.bilecik.edu.tr/ydyo/
26-29 Ağustos 2019 Kontenjan dahilinde olan öğrencilere telefonla ulaşılması
23-27 Eylül 2019  Hazırlıktan vazgeçme ve yenilerinin dâhil edilmesi

ÖNEMLİ NOT:

  • Hazırlık tercih etmiş olmak kesin kayıt anlamına gelmemektedir. Öğrenciler kontenjan dâhilinde hazırlık okumaya hak kazanıp kazanmadıklarını 26 Ağustos 2019 tarihinde http://w3.bilecik.edu.tr/ydyo/ adresinden öğrenebilirler. Ön kayıt yaptıran öğrencilerin ev kiralama ve yurt kaydı konusunda mağdur olmamaları açısından bu tarihi beklemeleri önemle duyurulur
  • 26-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında hak kazanan öğrenciler tek tek aranacaktır. Bu yüzden telefonlarına cevap vermeleri ya da kayıt ekranındaki numaralarını güncel tutmaları önemlidir.
  • Kayıt esnasında İngilizce Hazırlığı seçmemiş olanlar taleplerini yabancidiller@bilecik.edu.tr adresine iletebilir.

 

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı  

Tel: 0 228 214 14 03  —  Web: http://w3.bilecik.edu.tr/ydyo/  —  e-posta: yabancidiller@bilecik.edu.tr