Eğitime verilen 3 hafta ara hakkında

Kıymetli öğrencilerimiz,

16 Mart 2020 tarihi itibariyle Korona Virüs ile ilgili tedbirler kapsamında eğitim-öğretime 3 hafta ara verilmiştir. Bu süreçte alınan tedbir ve yapılan uyarılara hassasiyetle riayet etmeniz çok önemlidir. Hijyen koşularına dikkat etmek kadar önemli bir başka tedbir de bu süreçte dışarı çıkmamak, toplu alanlardan mümkün mertebe uzak kalmaktır. Lütfen dikkatli olunuz.

Yabancı Diller Yüksekokulu olarak zorunlu sebeplerden dolayı verilen arada İngilizce öğrenme sürecinizin sekteye uğramaması adına bizler de bir takım tedbirler almış bulunmaktayız. Sınıf koordinatörleriniz tarafından sizlere detaylı bir şekilde duyurulacak olan bu adımları burada aktarmak istiyoruz.

  • Diğer sosyal ağlara oldukça benzeyen ve bir “sosyal öğrenme platformu” olan Edmodo (https://www.edmodo.com) eğitime verilen bu arada sizlere eğlenceli içerikler sunmamızı sağlarken sınıf arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle sanal etkileşim kurarak İngilizce öğrenme sürecinden kopmamanızı sağlamayı planlamaktayız. Bu amaç doğrultusunda bu platformda oluşturulan sanal sınıflarda okulumuz İngilizce öğrenme programına paralel dilbilgisi ve kelime desteği verilecektir. Bu sebeple öncelikle Edmodo platformundan kendinize hesap açarak sınıf koordinatörünüzün bu konudaki yönlendirmelerini takip ediniz.
  • İkinci adım olarak ise sizlere sanal olarak ulaştırılacak olan hikâye kitaplarını bu süre zarfında okumanız ve sınıf koordinatörleri tarafından bu konudaki yönlendirmeleri takip etmenizi rica ediyoruz.
  • Son olarak Speaking (Konuşma) dersinin bir parçası olan Speaking Portfolio (Konuşma Ürün Dosyası) kapsamında hâlihazırda üretmekte olduğunuz video içeriklerine yeni bir ürün eklenmiştir: Video CV. İleride, yurtdışı veya yurtiçi akademik kariyer planlamanızda ve iş başvurularında kullanabileceğiniz video özgeçmişinizi oluşturacağınız bu faaliyetin hem eğlenceli hem de oldukça faydalı olacağına inanıyoruz. Bunun için, neredeyse günümüzde bir gereksinim haline gelen Youtube hesabı oluşturarak speaking koordinatörü ve sınıf koordinatörleriniz tarafından yönlendirileceğiniz biçimde, evinizde ve sadece speaking dersi sorumlusu öğretim görevlisinin görebileceği bir video özgeçmiş hazırlayınız.

     Bu süreçte sağlık tedbirlerine dikkat etmenizi ve mümkün mertebe dışarıya çıkmamanızı bir kez daha hatırlatıyor, verilen bu ara için planladığımız tüm bu faaliyetlerle İngilizce ile “ara”mızı açmayacağımızı umuyor, ailelerinize selam ve saygı, sizlere de sevgilerimizi iletiyoruz.

Yabancı Diller Yükseokulu

 

Duyuru Metni