Uzaktan Eğitim Dersleri Alan Öğrencilerimizin Dikkatine!

Değerli Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi Üniversitemizde Ortak Zorunlu YÖK dersleri olan, Türk Dili I-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I-II, İngilizce I-II ve Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersleri uzaktan öğretim yoluyla verilmektedir. Bu dersler 2017-2018 Bahar Yarıyılından itibaren Açık ve Uzaktan Öğrenme Merkezi tarafından yeni bir LMS (Uzaktan Öğretim Sistemi) sistemi üzerinden yürütülecektir.

 

Bu nedenle temel olarak bilmeniz gereken aşağıdaki bilgileri incelemenizi tavsiye ediyoruz.

 

– Uzaktan öğretim yoluyla verilen Ortak Derslere giriş yapmak için size verilen OBS kullanıcı adı ve şifrenizi kullanacaksınız. Bu amaçla LMS’ye (Uzaktan Öğretim Sistemi) giriş için http://uzem.bilecik.edu.tr/ adresini kullanabilirsiniz.

 

– Derslerinizi bilgisayar, tablet veya mobil telefonlarınız üzerinden haftalık olarak bu sistem üzerinden takip etmeniz gerekmektedir. Burada canlı dersler, ders kayıtları, anketler, kısa sınavlar, sunumlar ve diğer ders içerikleri bulunmaktadır. Zamanında katılamadığınız derslerinizi yine http://uzem.bilecik.edu.tr/ üzerinden daha sonra izleyebilirsiniz.

 

– Uzaktan Eğitim şeklinde olacak olan derslerinin Vize ve Final sınavlarına bizzat sizin adınıza belirlenmiş salonlarda katılmanız gerekmektedir. Vize ve Final sınav tarih ve yerinizi kayıt yaptığınız bölüm öğrenci işlerinden, bölümünüz web sayfasında yayınlanacak olan duyurulardan veya http://sinav.bilecik.edu.tr  adresinden öğrenebilirsiniz. Sınavlarınız test usulü olup optik formlara cevaplandırılacaktır.

 

– Uzaktan Eğitim Merkezi web sitesindeki duyuruları takip etmenizi öneririz. Zira uzaktan eğitim ile ilgili sizi ilgilendiren birçok duyuru burada yayınlanacaktır.

 

– Derslerinizle ve içeriklerle ilgili veya Uzaktan Eğitim ile ilgili herhangi bir probleminizi baum@bilecik.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

 

– Bunların dışında daha fazla konuya BAUM web sayfasındaki http://w3.bilecik.edu.tr/baum/ bölümünden ulaşabilirsiniz.

 

Yeni Uzaktan Eğitim Sisteminin Kullanımı İçin Hazırlanan Online Oryantasyon Videosu için tıklayınız.