3.10. Öğrenci Danışmanları

Öğrencilere kayıt dönemlerinde danışman ataması yapılmaktadır. Danışman, öğrenciyi izleyerek, eğitim-öğretim çalışmaları ve üniversite yaşamı ile ilgili sorunların çözümünde öğrenciye yardımcı olmaktadır. Öğrencinin kayıt yenileme, ders ekleme-silme işlemleri, bu yönetmelik çerçevesinde danışman onayı ile yapılmaktadır.

3.10.1. Etkinlikler

Turizm İşletmeciliği Lisans Programında teknik gezi ve sektör buluşmaları kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir. Danışmanlar öğrencileri bu etkinliklere katılım konusunda yönlendirmektedir.

3.10.2. Değerlendirme

Öğrenci danışmanlık değerlendirilmesi ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.

3.10.3. Başarı Ölçümleri

Başarı ölçme ve değerlendirme yöntemleri; ara sınav, ödev, uygulama, final sınavı ile zorunlu stajdır. Söz konusu yöntemler hedeflenen ders öğrenme çıktılarında ifade edilen kazanımlara ulaşılıp ulaşılmadığını ve hangi oranda ulaşıldığını ölçebilecek şekilde tasarlanmıştır. Doğru, adil ve tutarlı değerlendirmeyi güvence altına almak için gerekli koşullar Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği  ve Staj Yönergesi  çerçevesinde belirlenmiştir.

3.10.4. İlan

Ders alma, ders geçme, ders tamamlama, intibak ve mezuniyetle ilgili koşulların yeterliliği ve ilgili uyarıları (kredi eksikliği) Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) verilmektedir. Ders seçme ekranında ve akademik form ile öğrenciye sunulmaktadır.

3.10.5. Güvence

Doğru, adil ve tutarlı değerlendirmeyi güvence altına almak için gerekli koşullar Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Staj Yönergesi çerçevesinde belirlenmiştir.