Turizm İşletmeciliği Öğrencilerinin Erasmus Deneyimleri

Öğrencilerimiz Erasmus Programından Faydalandılar

Erasmus Programı, öğrencilerin dil ve girişimcilik becerilerini geliştirmelerine, problem çözme yeteneklerini artırmalarına, kendilerini daha iyi ifade etmelerine, kültürler arası iletişim konusunda daha başarılı olmalarına katkı sağlıyor.

Bölümümüzün Erasmus değişim programı ile anlaşmalı olduğu İtalya Sannio Üniversitesi’nde iki öğrencimiz (Enes GÜRLEYİK ve Merve ÖRNEK) bir dönemlik eğitimlerini tamamladılar.

Erasmus programı öğrenim hareketliliğinin yanında staj zorunluluğu bulunan bölümler için öğrenciler Erasmus Staj hareketliliği programından yararlanabilmektedir. Bu kapsamda öğrenciler okulumuzun anlaşmalı olduğu Beatriz Hotel ve Gloria Palace Thalasso işletmelerinin İspanya’daki farklı bölgelerde faaliyet gösteren 4 ve 5 yıldızlı otellerin resepsiyon, mutfak, servis, ve eğlence hizmetleri departmanlarında 60 günlük zorunlu stajı yapma fırsatına sahip oldular. Bu programla 2017 yılında 2 öğrencimiz (Aykut BARCİN, Cem Bahadır GENÇ),  2018 yılında 4 öğrencimiz (Aykut BARCİN, Cem Bahadır GENÇ, Dorukcan ÖZDENER, Rumeysa Gül ŞAHİN,), 2019 yılında 6 öğrencimiz (Enes GÜRLEYİK, Erhan TUNCEL, Halil YENİVATAN,  Merve ÖRNEK, Tenzile ŞEN, Timurcan BUĞDAYCI) stajlarını İspanya’nın Toledo, Albacete ve Kanarya Adaları’ndaki otel işletmelerinde tamamladılar. Staj yapan öğrencilerimiz, hem farklı bir ülkede iş ortamını tanıma hem de staj sonrası potansiyel iş fırsatına sahip oldular.