1.1. Araştırma Stratejisi

Finans ve Bankacılık Programı araştırma stratejileri doğrultusunda, finans sektörünün ve finansal kurumların ulusal ve bölgesel gereksinimlerini karşılamada işbirliği içinde olmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda bankalar, sigorta şirketleri, acenteler ve diğer finansal kurumlarla özel ve kamu sektör işbirliğine yönelik iç ve dış paydaş  toplantıları  yapılması planlanmaktadır.

1.1.1. Ar-Ge Politikası
Program araştırma politikamız, ulusal ve bölgesel düzeyde finans sektörüne zaman içinde finansal göstergelerdeki değişime, şirket performanslarına, piyasa analizlerine, borsa ve sermaye piyasasının işleyişine yönelik akademik araştırmalara öncelik vermektir.

1.1.2. Ar-Ge Stratejisi (Yerel/Bölgesel/Ulusal Kalkınma Hedefleri İle Uyumu)
Program, T.C. Kalkınma Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu 10. Kalkınma Planı (2014-2018) yurtiçi tasarrufların arttırılması, Bireysel emeklilik Sisteminin yaygınlaşması, İstanbul’un finans merkezi olması kapsamında başlatılan çalışmalara uyumlu olarak araştırma faaliyetleri gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

1.1.3. Araştırma Fırsatları
Program kapsamında araştırma çalışmaları kapsamında, üniversite bilgisayar ağı ve kütüphane bilgi erişim ağları kullanılarak ulusal ve uluslararası yayınlara ulaşımı sağlanmakta ve araştırmalar için zemin hazırlamaktadır.

1.1.4. Öncelikli Alanlar
Bankacılık ve Finans Programı’nda, 10. Kalkınma Planı çerçevesinde; ekonomik büyümenin desteklenmesi ve katma değeri yüksek olan finans sektörünün geliştirilmesine yönelik araştırma alanlarına öncelik verilmektedir.

1.1.5. Ortak Araştırma Faaliyetleri
Bankacılık ve Finans Programı, araştırma stratejisinin bir parçası olarak finans sektöründe yer alan temel finansal kurumlar ve üst düzey denetleyici ve düzenleyici kurumlar ile araştırma faaliyetlerini desteklemektedir.

1.1.6. Araştırma Platformları
Birimin öğretim elemanları,  ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen sempozyum, kongre ve akademik toplantılara katılmaktadır.

1.1.7. Etik Değerler
Üniversitenin temel değerlerinden yola çıkılarak gerçekleştirilir.

1.1.8. Araştırma Çıktıları
Programımız veya üniversite bünyesinde alınan ödüller ve başarılar olması durumunda, üniversite veya fakülte web sitesinde duyurulmaktadır.