Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları Sayı – 345

Teknoloji Transfer Ofisi
Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 
Ticari İşbirlikleri
BOUK20190426002 Yat Kimyasalları İçin Distribütör Arayışı
İngiliz bir şirket 1992 yılından beri yat kimyasalları üretmektedir. Şirket motor kimyasalları, bakım kimyasalları, biyo-kimyasallar gibi ürünlere sahiptir. Bu ürünlerin distribütörlüğünü üstlenebilecek ortaklar aranmaktadır.BRDE20190409002 Ambalaj Üreticisi Arayışı
Alman bir şirket balıklı hayvan yemi üretmektedir. Bu ürünün besin değerlerini kaybetmeden rafta kalmasını sağlayacak ambalaj üreticileri aranmaktadır.BRSE20190405001 Dikiş İçin Ortaklar
İsveçli bir şirket kıyafet satışı yapmaktadır. Şirket yeni kurulmuş olduğundan kendisine hem tasarımını yapmış oldukları ürünlerin dikişini yapacak hem de onlarla birlikte tasarım geliştirecek, bu konuda bilgi paylaşımı yapabilecek ortaklar aramaktadır.

BRDE20190227002 Medikal Çözümler Arayışı
Alman bir şirket medikal ürünlerin distribütörlüğünü yapmaktadır. Şirket ürün gamına eklemek için “in-vitro” ve “point-of-care” türü ürünlerin imalatçılarını aramaktadır.

BRSE20190410001 Çelik Konstrüksiyon ve Plaka İhtiyacı
Havayolu şirketleri için gelişmiş makine imalatı yapan bir şirket, tasarımlarını yapmış olduğu çelikten imal edilen konstrüksiyon için bu ürünler üretebilecek ve kaynağını yapabilecek ortaklar aramaktadır. Ürün resimleri ilgili bağlantı altındadır. Ayrıca yine hammadde olarak kullanmak üzere siyah çelik veya paslanmaz çelik levhalar istenmektedir.

Teknoloji İşbirlikleri
TRES20190509001 Kalın Film Isıtma Teknolojisi
Isıtma teknolojisi konusunda faaliyet gösteren İspanyol firma, kalın film ısıtma teknolojisi arayışındadır.TOSG20190507001 IoT Tabanlı Sistemlerde Çoklayıcı Kullanımı
Singapur’da bulunan bir firma endüstriyel kullanıma uygun sensör dağıtım sistemi (çoklayıcı) geliştirmiştir. Bu çoklayıcı mekanizma özellikle IoT tabanlı uygulamalarda sensörlerin otomatik olarak ve kolaylıkla yönlendirilmelerine olanak sağlamaktadır. Ticari işbirliği önerilmektedir.TRSG20190426001 Yenilikçi Gıda Ambalajı Arayışı
Singapur’da bir firma, gıdaların ilk paketlenme anından itibaren tazelik durumunu ve gıdada izlenebilirliğe olanak sağlayan bir ambalaj teknolojisi arayışındadır. Paketlenmesi düşünülen gıdalar yeşil sebzeler ve bitkilerdir.

TOGR20180521001 Buz Sensörü
Yunanistan’da bulunan bir firma özellikle otomotiv, uzay ve havacılık sektöründe kullanılmak üzere, ortam yüzeyine oluşan buz tabakasını tespit eden ve sadece tespit etmekle kalmayıp türünü ve kalınlığını da belirleyebilen bir sensör geliştirmiştir. Söz konusu sensör ayrıca rüzgar tribünü kanatlarında da kullanılabilmektedir. Söz konusu teknolojiyi ürünlerinde uygulamak isteyecek üretici firmalar ile işbirliği yapılacaktır.

TOIT20190123001 Yenilikçi Otomatik Hidroponik Sistemler
İtalya’da bir başlangıç firması, hidroponik tarım yönelik sistemlerin otomasyonuna yönelik teknoloji geliştirmiştir. İlgilenen ve benzer sektörlerde uzmanlaşmış firmalar ile araştırmaya yönelik işbirliği arayışındadır.