Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri
BRES20190110001 Odontoloji Ürünleri
İspanyol bir firma dişçilik ile ilgili ürünlerin distribütörlüğünü yapmaktadır. Ülke çapında 500 noktaya ulaşan bir satış ağına sahip olan şirket, portföyüne yine aynı alanda yeni ürünler eklemek istemektedir.BRPL20190104001 Meyve-Sebze Arayışı
Polonya’da kurulmuş olan bir firma konserve, dondurulmuş, kurutulmuş gibi kategorilerde meyve ve sebzeler aramaktadır. Ayrıca kullanıma hazır zeytin, zeytinyağı gibi ürünlerle de ilgilenmektedir.BORS20180925002  Hayvancılık ve Bitki Yetiştirme İçin Takviyeler
Sırbistan’da kurulu bir şirket hayvan yetiştiriciliğinde kullanılmak üzere, hayvanlarda detoks etkisi yaratan ve hayvanların bağışıklık sistemini güçlendiren bir yem katkısı üretmektedir. Ayrıca bitkilerde ürün miktarını %10-20 arası arttıran bir bitki aşısı üretimi yapan şirket bu ürünlerin satışı için ortaklık kurmak istemektedir.

BOPL20181217001 Aydınlatma Çözümleri
Polonya’da kurulmuş olan bir firma 600’den fazla çeşit aydınlatma ürünü üretmekte ve bunları Polonya ve civar ülkelere satmaktadır. Firma yeni distribütörler aramaktadır.

BOBE20171128001 Yalıtım Bloğu
Belçikalı bir firma, yenilikçi bir yalıtım bloğu üretmiştir. Bu blok hem mekanik dayanıma sahip olup hem de ses yalıtımı sağlamaktadır. Ürün resimler ve teknik özellikleri ilgili başlık altında görülebilir. Bu ürünün satışı ile ilgilenebilecek ortaklar aranmaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri

TRES20190205001 Demir Ve Demir Dışı Metaller İçin Sensör Arayışı
İspanyol bir firma, katı atıkların tasnifinde kullanılan sistemlerde kullanılmak üzere demir ve demir dışı metal cisimleri ayırt edebilen sensör sistemleri arayışındadır. Ticari veya teknik işbirliği önerilmektedir.TRLT20190130001 Müdahale Gerektirmeyen Atık Tespit Sistemleri
Litvanya’da bir kamu kuruluşu, doğal çevrede izinsiz olarak depolanmış veya gizlenmiş atık sahalarının tespit edilmesi için teknoloji arayışındadır. Aranılan teknoloji fiziki olarak çaba gerektirmeksizin söz konusu atık bölgelerinin tespit edilmesine olanak sağlamalıdır. Lisanslama yolu ile işbirliği önerilmektedir.TRNL20190204002 Boya Ve Kaplamalarda Uygulama Kolaylığı Getiren Çözümler
Hollanda’da çok uluslu bir firma ürettiği boya ve kaplama ürünlerinin, gerek günlük kullanıcılar için gerekse de endüstriyel uygulayıcılar açısından kolay ve atık üretmeksizin uygulamaya olanak sağlayan çözümler aramaktadır. Araştırma veya teknik işbirliği önerilmektedir.

TOLV20181031001 Bitki Yetiştiriciliği İçin İnovatif Isıtma Teknolojisi
Letonya’dan bir KOBİ, bitki yetiştiriciliği için en uygun koşulları sağlayan yenilikçi bir sera ısıtma teknolojisi geliştirmiştir. Söz konusu teknoloji, tesislerin verimliliğini arttırmakta ve ısıtma masraflarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Teknoloji, küçük sera sahiplerinin ve büyük üretim şirketlerinin kullanımına uygundur. Firma, söz konusu teknoloji ile ilgilenen ısıtma sistemi üreticileriyle temasa geçmek istemektedir.

TOSG20181121002 Balık Hastalığı Tespiti İçin Geliştirilen Kit
Bir Singapur Araştırma Kurumu, balık hastalığının hızlı ve yerinde tespiti için Optik bir kit geliştirmiştir. Bu kit, deniz çiftliklerinde biyogüvenlik risk yönetimi açısından faydalı olabilecek ve tatlı sudaki sucul hayvanların ölüm oranını azaltmaya yardımcı olacaktır. Kurum, lisanslama yapabileceği sanayi partnerleri aramaktadır.