Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi
Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 
Ticari İşbirlikleri
BRGR20190103001 Atık Yağ Arayışı
Yunanistan’da kurulu bir şirket atık yağlardan biyodizel üretmektedir. Yıllık 13.000 ton üretim kapasitesine sahip olan şirket biyodizel üretimi için serbest yağ asidi oranı en çok %3 olan atık yağ arayışındadır.BRUK20190125001 Minoksidil Arayışı
İngiliz bir firma saç kaybını engelleyen ürünler ile ilgilenmektedir. Bunun için piyasadaki ürünlere alternatif olarak minoksidil içeren köpük formundaki ürünler aramaktadır.

BRPL20190124001 Güneş Enerjisi Çözümleri
Polonya’da kurulu bir firma güneş enerji sistemleri satışı yapmaktadır. Firma satışını yapmak için fotovoltaik piller, kablolar, pil stokları, akım kontrol ürünler gibi ürünler aramaktadır.

BRUK20190110001 Organik Ürünler
İngiliz bir firma organik ürün satışı ve danışmanlığı yapmaktadır. Firma satışını yapmak üzere organik yiyecek, içecek, gıda takviyesi gibi ürünler aramaktadır. Küçük ya da büyük tüm firmaların ürünleri kabul görecektir.

BOES20170131002 Zor Bölgeler İçin Uydu İnternet Çözümleri
İspanyol bir firma ulaşılması zor olan bölgeler, kapsama alanı dışındaki bölgeler için uydu üstünden erişim hizmeti vermektedir. Firma bu hizmetin pazarlamasını yapabilecek veya bu hizmetten kendisi faydalanabilecek firmalar aramaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri
TRNL20190130001 Boya Kaplama Performansı Analizi
Hollanda’da bulunan çok uluslu bir firma, boya kaplama kalınlıklarından yola çıkarak, kaplama performansındaki değişimleri analiz eden ve kaplama performansını tahmin eden bir yazılım için geliştirici aramaktadır.TRNL20190130002 Boya ve Kaplama Malzemeleri İçin Biyo-Aktif İçerik
Hollanda’da bulunan çok uluslu bir firmanın düzenlediği bir yarışma kapsamında boya ve kaplama malzemelerinin içeriklerinde biyo aktif hammaddelerin kullanılması ile ilgili enzim geliştiriciler veya biyo aktif içerik üzerine çalışmalar yapan firmalar aranmaktadır. Geliştirilen ürünlerin minimum 2-4yıl arasında ticarileşebilir olması beklenmektedir.

TRNL20190204001 Boya ve Kaplamalar İçin Fonksiyonel İçerikler
Hollanda’da bulunan çok uluslu bir firmanın düzenlediği yarışma kapsamında, boya ve kaplamalarda fonksiyonel özellikleri iyileştirmeye olanak sağlayan yenilikçi boya ve kaplama içerikleri geliştiren firmalar ile işbirliği yapılmak istenmektedir.

TOPT20180911002 Deri Lezyonları İzleme Mekanizması
Portekizli bir araştırma ve teknoloji kuruluşu (RTO), melanom risk sınıflandırmasını otomatikleştirmek ve hasta-doktor iletişimini geliştirmek için bir cilt lezyonları izleme mekanizması geliştirmiştir. Kuruluş lisanslama anlaşması yapabileceği endüstri kuruluşları aramaktadır. (Araştırma projeleri teklifleri de değerlendirilecektir.)

TOUK20190118001 Şeffaf Binaya Entegre Fotovoltaik Cam (BIPV)
Ödüllü Cambridge (UK) merkezli bir şirket, perde duvar cepheleri, çatı pencereleri, korkuluklar ve yapılarda kullanılan uygulamalar için şeffaf fotovoltaik cam ve cam çözümleri geliştirmiştir. Üniversite, ticari amaçlı iş birliği kurabileceği partnerler aramaktadır.