Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

 

Teknoloji Transfer Ofisi
Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 
Ticari İşbirlikleri

BRUK20180607001  Silikon Enjeksiyonu

İngiliz bir şirket ürettiği cep telefonu tutucular için silikon enjeksiyonu yapabilecek bir üretici arayışındadır. Aylık 2000-10000 adet arası alım yapılacaktır.

BRPL20190107001 Endüstriyel Kimyasal Arayışı

Polonya’da kurulu bir firma bireysel ve kurumsal müşterilere kimyasal ürün satışı yapmaktadır. Firma özellikle sodyum hipoklorit, koku giderici kimyasallar, biyositler, glisoller gibi ürünler aramaktadır.

BRFR20180921001 Gıda Stoklama Sistemleri

Fransız bir firma gıda stoklama sistemi tasarımı yapmaktadır. Firma, kendi tasarladığı ürünleri üretebilecek metal konstrüksiyon ve elektromekanik montaj konusunda tecrübeli ortak arayışı içindedir.

BODK20180206001 Horlama Engelleyici Sprey

Danimarka’da kurulu bir firma horlamayı %75’e varan oranda azaltan bir burun spreyi geliştirmiştir. 55 ülkede lisanslı bu ürünün satışı için distribütörler aranmaktadır.

BODE20180206002 Dermatoloji, Jinekoloji ve Üroloji İçin Medikal Ekipman

Alman bir firma dermatoloji, jinekoloji ve üroloji dallarında kullanılan medikal ekipmanları üretmekte ve bu alanlar için yeni ürünler geliştirmektedir. Bu ürünlerin satışını yapabilecek ortaklar aranmaktadır. Ürün detayları ilgili başlık altında incelenebilir.

Teknoloji İşbirlikleri

TOPT20180911002 Deri Lezyonları İzleme Mekanizması

Portekizli bir araştırma ve teknoloji kuruluşu (RTO), melanom risk sınıflandırmasını otomatikleştirmek ve hasta-doktor iletişimini geliştirmek için bir cilt lezyonları izleme mekanizması geliştirmiştir. Kuruluş lisanslama anlaşması yapabileceği endüstri kuruluşları aramaktadır. (Araştırma projeleri teklifleri de değerlendirilecektir.)

TODE20190116001 Rastgele Olmayan Kitosan (Non-random chitosans)

Bir Alman üniversitesi, rastgele olmayan (non-random) kitosan polimerlerinin hazırlanması için yeni bir süreç geliştirmiştir. Bunlar, tanımlanmış bir asetilasyon paterni ve artan biyo uyumluluk ile karakterizedir. Üniversite, biyomedikal, tarım, kozmetik ve gıda endüstrisinde kullanılabilecek olan bu süreci lisanslayabileceği sanayi kuruluşları aramaktadır.

TOUK20190118001 Şeffaf Binaya Entegre Fotovoltaik Cam (BIPV)

Ödüllü Cambridge (UK) merkezli bir şirket, perde duvar cepheleri, çatı pencereleri, korkuluklar ve yapılarda kullanılan uygulamalar için şeffaf fotovoltaik cam ve cam çözümleri geliştirmiştir. Üniversite, ticari amaçlı iş birliği kurabileceği partnerler aramaktadır.

TOIT20190109002 Enerji Toplama Gazı ve Su Mikroturbinleri 

Kompakt boyutlu mikro türbinler ve mikro jeneratörler geliştiren İtalyan bir KOBİ, 30 V’a kadar olan elektriği üretmek için sistemdeki valfler arasında mevcut basınç düşüşlerinden faydalanarak, gaz ve su dağıtım boru hatlarına tanıtılmak üzere tasarlanmış patentli, minyatürleştirilmiş entegre bir mikro türbine sahiptir. KOBİ, ortak teknik projeler geliştirmeyi amaçlayan işbirliği anlaşmalarıyla ilgilenmektedir.

TRGR20190122001 Alüminyum Eritme İçin Yeni Enerji Yönetim Sistemleri Arayışı

Hurdadan alüminyum üretimi yapan Yunan merkezli bir KOBİ, alüminyum külçe ürünlerine yönelik artan uluslararası talebi karşılamak amacıyla eritme süreçlerinde enerji maliyetlerini düşürmek istemektedir. Bu sebeple Yunanlı KOBİ, enerji açısından verimli yeni çözümler sunabilecek kuruluşlarla teknik iş birliği yapmak istemektedir.