Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Ticari İşbirlikleri
BRDE20180828001 Otomotiv İçin Distribütörlük Teklifi

Alman bir firma otomotiv sektöründe OEM, tier 1 ve tier 2 olarak ürün sağlamaktadır. Firma ürün satışı ve teknik danışmanlık hizmeti vermektedir. Alman otomotiv firmalarına koltuk ürünleri, sentetik yağlar, kauçuk, büyük plastik parçaları gibi çeşitlerde ürün sağlayabilecek TS 16949 sertifikasına sahip üretici firmalar aranmaktadır. Tüm parça türleri ilgili linkte görülebilir.

BRIT20180606001 Ürün Arayışı

Elektrik, elektronik ve elektromekanik ürün satışı yapmakta olan İtalyan bir şirket yeni tedarikçiler aramaktadır. Satışlarının %40’ını AB ülkelerine, %10’unu ise ABD’ye yapmakta olan şirket ilan detaylarında görülebilecek başlıklar altında ürünler aramaktadır.

BOUK20171116002 Şehir Bisikleti

İngiliz bir tasarım firması yeni tip bir şehir bisikleti tasarlamıştır. Eşya taşımaya uygun, basit parçalardan oluşan bu bisiklet çok farklı coğrafyalarda kullanılmaya uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Üretim maliyeti ve bakım maliyeti ucuz olan bu bisikletlerden ilk 100 tanesi İngiltere, Amerika ve İskandinav ülkelerine satılmıştır. Ürünleri distribütörlüğünü üstlenecek ortaklar aranmaktadır.

BRRU20171221028 Websitesi Tasarımı

Rus bir şirket balık yetiştiriciliği yapmaktadır. Şirket farklı balık ürünleri üretmektedir. Bu şirket için İngilizce websitesi tasarlayabilecek ortaklar aranmaktadır.

BRES20170609001 Deniz Araçları İçin Elektronik Sistemler

İspanyol bir firma deniz araçları için elektronik sistemlerin satışını ve kurulumunu yapmaktadır. 45 yıldır sektöründe hizmet veren firma Mallorca’da yerleşiktir. Firma tedarikçi kaynaklarını genişletmek için, kendisine elektronik sistemler temin edebilecek yeni ortaklar aramaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri

TOFR20171017001 Paramedikal Uygulamalar İçin Antibakteriyel İplik

Fransız bir firma, paramedikal uygulamalarda kullanılmak üzere fonksiyonel, antibakteriyel iplik geliştirmiştir. Bu iplik, su itici özellikte olup, hipoallerjen özelliktedir. Medikal tekstil firmaları ile üretim anlaşması yapılması planlanmaktadır.

TODE20180605002 Pil Olmadan 24 Saat Güneş Enerjisi Elektrik

Alman bir aile firması, yenilikçi malzemeler üzerine çalışmaktadır. 8 yıl boyunca fotovoltaik ve termal voltaik temelli güneş enerji sistemleri üzerine çalışan firma, bir sistem geliştirmiştir. Sistem gündüz ve gece elektrik enerjisi üretebilecek konumdadır. Ayrıca, sistem elektrik şebekesine sahip olmayan alanlarda da uygulanabilmektedir. Firma, söz konusu teknoloji ile ilgilenen partnerlerle iş birliği yapmak istenmektedir

TOES20180831001 Karın Boşluğu Yara Tedavisi İçin Yara Örtüsü

İspanya’da biyomedikal araştırma enstitüsü karın boşluğu yaralarının tedavisinde kullanılması amaçlanan bir yara örtüsü geliştirmiştir. Firma bu ürünü ticarileştirebilecek veya geliştirmeye devam edecek ortaklar aramaktadır. Ürünün prototipi bulunmaktadır.

TOKR20181004003 Derin Öğrenme Yöntemi İle Anomali Tespiti

Koreli bir firma derin öğrenme temelli bir model yardımı ile çeşitli kaynaklardan elde edilen veriler sayesinde normal dışı durumları tespit eden bir sistem geliştirmiştir. Patentli bu sistem için lisanslama yolu ile işbirliği planlanmaktadır.

TOES20180917001 Yeni Düşük Maliyetli Desalinasyon Prosesi

İspanyol bir firma, deniz suyundaki tuzu ayırarak distile su elde edebilen bir proses geliştirmiştir. Bu proses basınç altında sıkıştırma, ısıtma ve enjeksiyon mekanizmalarından oluşmaktadır. Teknik işbirliği düşünülmektedir.