Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi
Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 
Ticari İşbirlikleri
BRFR20181018001 Cam Şişe Arayışı

Fransız bir firma ürettiği parfümler için cam şişe arayışındadır. 30ml ölçüsündeki şişeleri üretebilecek firmalar ile işbirliği yapılmak istenmektedir.

BRUK20181217001  Botlar İçin Yedek Parça Arayışı

İngiliz bir firma yat, bot gibi 24m’ye kadar olan ürünler için yedek parça hizmeti vermektedir. Ülkenin en büyük stokçularından biri olan firma tamir hizmeti veren firmalar ile çalışmaktadır. Belirtilen gruba uygun yedek parça üreten firmalar aranmaktadır.

BOIT20170914002  Zeytinyağı

Sicilya’dan bir firma soğuk sıkım zeytinyağı üretmektedir. Firma sentrifüjel ayırıcı kullanmadan ürettiği zeytinyağlarını 6-15 derecelik koşullarda çelik tanklarda stoklamaktadır. Bu ürünler için distribütörler aranmaktadır.

BOCL20180313001  Vegan Sağlıklı Yaşam İçecekleri

Şili’de kurulu bir firma badem ve pirinç kaynaklı sağlıklı içecekler üretmektedir. Firma UHT yöntemiyle üretilen bu ürünler için Türkiye’de distribütör aramaktadır.

BORO20181128001 Mobilya Fabrikası

Romanya’da kurulu bir şirket mobilya alanında çalışmaktadır. 2000 ve 1200 m2 lik iki üretim tesisine sahip olan şirketin 33 çalışanı ve kendi patentli ürünler vardır. Şirketin bağlı olduğu firma, şirketi tüm haklarıyla birlikte satmak istemektedir.

Teknoloji İşbirlikleri
TRES20181217001 Yapılarda Enerji Verimliliği Dijitalizasyonu

Katalan inşaat ve mühendislik firması yenilikçi start-up firmalar için 2 ana tema ekseninde bir yarışma düzenlemektedir. Birinci alan inşaat sektöründe dijital uygulamalar olup ikinci alan ise yapılarda bulunan yardımcı tesislerin iyileştirilmesi olarak belirtilmektedir. Katalan firma her iki alan için de arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, IoT ve robotik uygulamalar üzerine çalışan girişimci şirketlerini yarışmaya davet etmektedir. Yarışmaya katılım için son tarih 13 Ocak 2019 dur.

TRDE20181213001 Yüksek Performanslı Selülozik İplik Geliştirilmesi İçin Ortak Arayışı

Alman bir firma yüksek mekanik ve kimyasal uyumluğa sahip selülozik viskon iplik geliştirilmesi ile ilgili ortak arayışındadır. Söz konusu kompozit malzeme ile pazarlanabilir tekstil ürünleri geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

TRNL20180221001 Medikal Hidrojel Uzmanlık Arayışı

Hollanda’da bulunan bir firma, medikal alanda kullanılan ve iletkenliği yanında yapışma özelliği olan hidrojel üzerine deneyimli partner arayışındadır. Teknik işbirliği ile hidrojel tasarımı ve üretimi yapılması planlanmaktadır.

TOLV20181031001 Bitki Yetiştiriciliği İçin Yenilikçi Isıtma Teknolojisi

Letonya’dan bir KOBİ, bitki yetiştiriciliği için en uygun koşulları sağlayan yenilikçi bir sera ısıtma teknolojisi geliştirmiştir. Söz konusu teknoloji, tesislerin verimliliğini arttırmakta ve ısıtma masraflarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Teknoloji, küçük sera sahiplerinin ve büyük üretim şirketlerinin kullanımına uygundur. Firma, söz konusu teknoloji ile ilgilenen ısıtma sistemi üreticileriyle temasa geçmek istemektedir.

TOES20180814001 Kablosuz Optik Sistem İle Motor Verilerine Erişim

İspanya’da bir firma kara taşıtlarının elektrik sistemine entegre olan bu sistemden aldığı verileri değerlendirerek olası arızaları, arıza belirtilerini ve güvenlik unsurlarını analiz eden bir sistem geliştirmiştir. Lisanslama yolu ile otomotiv endüstrisinden partner arayışı söz konusudur.