Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi
Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 
Ticari İşbirlikleri
BOSE20180919001 Yüksek Torklu Servo Motor

İsveçli bir şirket yüksek tork değerlerine sahip servo motorlar üretmektedir. Entegre motorların güçleri 10-360 watt arasında değişmektedir. Ürünlerin satışı için ortak arayışı vardır.

BOUA20180924002 Su Yalıtımı Ürünleri

Ukraynalı bir şirket su yalıtımı için ürünler üretmektedir. Şıngıl, bitümlü membran gibi ürünlere sahip olan şirket bu yalıtım ürünlerinin satışı için partner arayışı içindedir.

BOPL20181002002 Isıtma – Soğutma Sistemleri İçin Bakım Hizmeti ve Kimyasallar

Polonyada kurulu bir şirket ısıtma soğutma sistemleri için bakım hizmetleri vermektedir. Bakım hizmetine dahil olarak farklı türde temizlik kimyasalları da üreten şirket bu ürünleri son kullanıcılara ulaştıracak ortaklar aramaktadır.

BODE20180912001 Özel Tip Yakıtlar

Alman bir şirket farklı tip yakıt üretimi yapmaktadır. Şirket testere, çim biçme makinesi gibi ürünlere yakıt sağlayabilmektedir. Şirketin ürettiği yakıtlardan biri alkilat petrol tabanlı olup bu yakıt benzen tabanlı yakıtlara göre oldukça çevrecidir. Şirket bu ürünleri satışını yapmak istemektedir. Şirket aynı zamanda alternatif yakıt alanındaki deneyimini kendi ihtiyaçları doğrultusunda özel yakıta ihtiyacı olan şirketlere ihtiyacı olan yakıtları üretmek için de kullanmaktadır.

BOFI20181010001 Finansal Operasyonlar İçin Bir Araç

Finlandiya’da kurulu bir şirket finansal operasyonların kolaylaştırılması adına modüler robot platformu geliştirmiştir. Bu sistem finansal otomasyon, hesap mutabakatı, dönem kapanışı gibi operasyonların otomatik olarak yapılmasını sağlamakta aynı zamanda ERP sistemi ile de entegre çalışmaktadır. Bu sistemin satışı için ortak aranmaktadır. Finansal danışmanlık şirketleri de bu sistemi kullanabilmektedir.

Teknoloji İşbirlikleri
TOLT20181008001 Cam İşleme Konusunda Servis Hizmeti

Litvanya’da bir firma sıcak cam bükme operasyonu başta olmak üzere çeşitli ebatlarda cam levhaların işlenmesi konusunda hizmet vermektedir. Servis anlaşması önerilmektedir. 700 C ‘ye kadar 600 mm kalınlığa ve 3200 x 2000 mm ölçüde cam levha işleme kapasitesi mevcuttur.

TOKR20181004003 Derin Öğrenme Yöntemi İle Anomali Tespiti

Koreli bir firma derin öğrenme temelli bir model yardımı ile çeşitli kaynaklardan elde edilen veriler sayesinde normal dışı durumları tespit eden bir sistem geliştirmiştir. Patentli bu sistem için lisanslama yolu ile işbirliği planlanmaktadır.

TOFR20180907002 Çocuklar İçin Solunum Destek Cihazı

Fransa’da bilinen bir hastane adına çalışan bir teknoloji transfer ofisi, çocuklar için yenilikçi bir solunum destek mekanizması geliştirmiştir. Bu mekanizmada 3D yazıcılar ile üretilen biyo uyumlu malzemeler kullanılmaktadır. Hastane, lisans veya teknik işbirliği önermektedir.

TOHR20170207001 Yüksek Hassasiyetli ve Temassız Debimetre

Hırvat bir firma, açık su kanallarında suyun akışını izleyen ve temas etmeden suyun akış hızını ölçebilen bir sensör geliştirmiştir. Sensörün en yenilikçi tarafı hiçbir mekanik veya hareket eden bileşeni bulunmamasıdır. Sürecinde su kullanımı olan ve akış ölçen tim firmalar için ticari işbirliği söz konusudur.

TRDE20180530001 Kimyasal Hammaddeler İçin Tedarikçi-Alıcı Platformu 

Alman firma kimyasal hammadde tedarikçileri ile hammadde kullanan alıcıları bir araya getiren bir platform geliştirmiştir. Söz konusu platformun geliştirme adımları için sektörü iyi tanıyan ve bağlantıları olan kişilerin uzmanlığına ihtiyaç duyulmaktadır.