Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları
Ticari İşbirlikleri
BRSE20170220001 Tahta Oyuncak
İsveçli bir şirket tahta oyuncak üreticisi aramaktadır. Şirket hem imalatçının kendi ürünlerinin distribütörlüğünü almak hem de kendi tasarımı olan ürünleri ürettirebilmek istemektedir. Ecoaudit, ECOCERT, EN 71, ISO 14001, ISO 9001:00, OHSAS 18001 sertifikaları istenmektedir.

BRRO20170905001 Dış Mekan Reklam Çözümleri
Romanya’da kurulu bir şirket dış mekan reklam sistemleri alanında çalışmaktadır. Şirket LCD ve LED sistemler aramaktadır. LCD sistemler için yüksek çözünürlüklü ve yüksek parlaklık değerine (3000nits) sahip ekranlar, LED için ise 3.2 x 2.4 m ve 4 x 3 m boyutlu ekranlar aranmaktadır.

BODE20180921001 İnovatif LED Aydınlatma
Alman bir firma inovatif LED aydınlatma çözümü üretmiştir. Bar şeklinde olan bu aydınlatmalar birbirine bağlı olup, bağlantı noktasındaki esneklik sayesinde barların her biri 180 derecelik bir açı menziline sahiptir. Kolay kuruluma sahip ve kullanıcının isteğine göre hızlı bir şekilde tasarımı değiştirilebilen bu ürünlerin satışı için ortaklar aranmaktadır.

BORS20180125002 Deprem Dayanımını Arttırıcı Ürünler
Sırbistan’da kurulu bir şirket sismik dalgalar üzerine çalışmakta olup bu alanda mühendislik hizmeti vermektedir. Şirket hali hazırda kurulu olan binaların deprem dayanımını arttıran ürünler üretmektedir. Bu ürünler ayrıca yeni inşa edilecek binalarda da kullanılmaktadır. Ürünlerin satışı için ortak aranmaktadır.

BOIT20180831001 Drone ile Görüntüleme ve Analiz Hizmetleri
İtalyan bir firma drone vasıtası ile çeşitli görüntüleme ve analiz hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler 3 boyutlu yüzey haritalama, termografi ve hava kalitesi analizi başlıkları altında sınıflandırılmaktadır.  Hizmetler ile ilgilenen ortaklar aranmaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri
TOBG20180912003 Elektronik Menzil Ölçer
Bulgaristan’da bir araştırma enstitüsü lazer menzil ölçer geliştirmiştir. Hassas ölçüm yeteneğine sahip bu ürün için alıcı firmalar aranmaktadır.

TODE20170316001 Sentetik Lif Üretimi
Almanya’da bir üniversite sentetik lif üretimi konusunda araştırmadan pilot ölçeğe kadar hizmet vermektedir. Üniversite ve sanayiden araştırma-geliştirme konusunda ortak çalışma yapmak isteyecek partnerler aranmaktadır.

TOFR20180907002 Çocuklar İçin Solunum Destek Cihazı
Fransa’da bilinen bir hastane adına çalışan bir teknoloji transfer ofisi, çocuklar için yenilikçi bir solunum destek mekanizması geliştirmiştir. Bu mekanizmada 3D yazıcılar ile üretilen biyo uyumlu malzemeler kullanılmaktadır. Hastane, lisans veya teknik işbirliği önermektedir.

TOES20180831001 Karın Boşluğu Yara Tedavisi İçin Yara Örtüsü
İspanya’da biyomedikal araştırma enstitüsü karın boşluğu yaralarının tedavisinde kullanılması amaçlanan bir yara örtüsü geliştirmiştir. Firma bu ürünü ticarileştirebilecek veya geliştirmeye devam edecek ortaklar aramaktadır. Ürünün prototipi bulunmaktadır.

TODE20180730001 Yerinde Toksisite Testi İçin Tek Kullanımlık Ko-Kültür Odası
Bir Alman üniversitesi, hava kalitesi için yeni bir biyolojik test metodu geliştirmiştir (örn. kamu binaları veya üretim alanlarında). Bu toksisite test sistemi, mobil ölçüm ünitelerinde kullanılabilmekte ve böylece merkezi hücre kültür laboratuvarlarına numunelerin taşınması yerine yerinde test yapılmasına olanak  sunabilmektedir. Lisanslama veya ortak girişim talep edilen iş birliklerindendir.