Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri
BRUK20180208001 Medikal Ürünler
İngiliz bir grup şirketi, medikal ürün tedariği alanında faaliyet göstermektedir. Şirket 1984 yılından beri faaliyette olup 100m€’dan fazla ciroya sahiptir. Şirket İngiliz pazarına girmek isteyen medikal ürün üreticileri için distribütörlük önermektedir.

BRQA20180423001 Medikal Ürün Arayışı
Katar’da kurulu bir şirket ameliyat, anestezi, jinekoloji, pediatri, enfeksiyon kontrolü, ortam kontrolü gibi alanlarda ürün satışı yapmaktadır. Şirket bu alanlarda yeni tedarikçiler aramaktadır.

BRFR20180921001 Gıda Depolama Sistemi İçin Üretici Arayışı
Fransız bir firma kendi tasarımı olan gıda depolama sistemi için üretici aramaktadır. sistem dikey depolama imkanı sağlamakta olup ürünlerin bekletilmesi için ideal ortam sağlamaktadır. Paslanmaz çelik / siyah çelikten üretilen bu sistemin üretimi için kaynak ve talaşsız imalat konularında deneyimli partnerler aranmaktadır.

BRUK20180917001 Paslanmaz Çelik Kase Üreticisi           
İngiliz bir şirket farklı açılarda kendi başına ayakta durabilen bir kase tasarlamıştır. 2012 Red Dot dizayn ödülü alan bu tasarımın üretimi için ortaklar aranmaktadır.

BOFR20180731001 Bebek Ürünleri Satışı
Fransız bir firma bebekler için yatak, kıyafet gibi ürünler üretmektedir. Ürünlerde kullanılan pamuk organik olup Control Union ve IMO sertifikalıdır. Ürünlerdeki ahşap ise sürdürülebilir ormanlardan elde edilmekte olup PEFC sertifikalıdır. Bu ürünlerin satışı için ortaklar aranmaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri
TRUK20180925001 Ventriküler Aritmi Veriseti İhtiyacı
İngiltere’de sağlık sektörüne bilişim hizmeti sunan bir yazılım firması, ani kalp durması vakasının tahmin edilebilmesini sağlayan bir yazılım geliştirmiştir. Bu yazılıma veri teşkil etmesi bakımından ilgilenen hastaneler ve/veya üniversitelerin tıp fakülteleri ile işbirliği yaparak bu konuda elde bulunan verilerin paylaşılması yolu ile yazılımın geliştirilmesi konusunda işbirliği yapılması düşünülmektedir.

TOES20170719001 Metal Alaşımların Üretiminde Hidrojenin Uzaklaştırılması
İspanya’da döküm teknolojileri üzerine faaliyet gösteren bir firma, metal alaşımların döküm sürecinde açığa çıkan Hidrojen gazının uzaklaştırılmasına olanak sağlayan bir model geliştirmiştir. Bu sayede üretilen metalin mekanik dayanımı artmaktadır. Firma bu modeli lisanslayabileceği üretim firmaları aramaktadır.
TOCZ20180924001 Görme Engelliler İçin Görüntü Bazlı Titreşim Uyarı Sistemi
Çekya’da bir üniversitede, görme engelli insanların önlerinde ki objeleri önceden fark edebilmeleri amacı ile bir kamera yardımı ile belli bir mesafede, yol üzerindeki objelerin görüntülerini haptik sinyallere dönüştürerek titreşim yolu ile kişileri uyaran bir sistem geliştirmiştir. Medikal alet üreticileri ile lisans anlaşması yapılması düşünülmektedir.

TOBG20180913004 Su Arıtıma ve Dezenfeksiyonu İçin Yeni Bir Cihaz
Bulgar bir firma, su içerisindeki bakiye klor ve kireci ayıran ve suyun dezenfeksiyonunu sağlarken tat ve koku özelliklerini iyileştiren bir arıtma cihazı geliştirmiştir. Firma üretici firmalar ile ticari işbirliği yapmak istemektedir.

TRIT20170927001 Çölyak Hastalığı Tedavisi İçin Yöntem Arayışı
İtalyan spin-off firması, çölyak hastalığı erken teşhis ve tedavisi için patentli de olabilecek çözüm yöntemleri arayışındadır. Firma lisanslama biçiminde işbirliği aramaktadır.