Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri
BRSG20180217002 Medikal Ürünler
Singapur’da kurulu bir şirket yaşlılar için rehabilitasyon, geriatrik bakım, psikiyatrik değerlendirme gibi hizmetler vermektedir. Bu alanda kullanılabilecek ürünler üreten firmalar ile çalışılmak istenmektedir.
BOKR20170411004 Güney Kore Pazarı İçin Çeşitli Ürün Arayışı
Güney Kore’de kurulu bir şirket farklı tip ürünler satmaktadır. Şirket kozmetik ürünleri ev aletleri ve mutfak aletleri gibi alanlarda ürünleri kendisine tedarik edebilecek ortaklar aramaktadır.BODE20170207001 Güneşlik Sistemleri      
Alman bir şirket güneşlik sistemleri üretmektedir. 100 yıldan uzun süredir piyasada olan şirket ürünlerinin satışı için ortaklık arayışındadır.

BRGR20180802001 Polyamide Üreticisi
Yunanistan’da kurulu bir firma kablo taşıyıcı üretmektedir. Bu ürünler için polyamide 66 türü hammadde kullanan firma kendisine bu hammaddeyi tedarik edebilecek ortaklar aramaktadır. Yıllık 40-50 ton civarı alım yapılacaktır.

Teknoloji İşbirlikleri
TOSG20160927007 Akciğer Zarından Su Çekilmesi İle İlgili Yeni Bir Modelleme
Singapur’da bir hastane plevral efüzyon ile ilgili farklı diyafram hareketlerine bağlı olarak ortaya çıkan farklı durumları değerlendirebilen bir model geliştirmiştir. Bu benzetim modeli ile akciğer zarında su birikmesi ve bu suyun drenajı ile alakalı durumlarda müdahalenin etkinliğinin farklı senaryolar için maksimum düzeyde olması amaçlanmaktadır. Söz konusu modellemenin hizmet olarak veya lisanslama yolu ile sağlık sektörüne sunulması planlanmaktadır.TOIT20170213002 Hafif, Yüksek Performanslı Fren Kaliperi
İtalya’da faaliyet gösteren bir firma karbon fiber malzemeden termoplastik reçine ve alüminyum ile takviye edilmiş fren kaliperi geliştirmiştir. Otomotiv sektörü üreticileri ile lisanslama yolu ile işbirliği yapılması hedeflenmektedir.

TOBG20180913004 Su Arıtıma ve Dezenfeksiyonu İçin Yeni Bir Cihaz
Bulgar bir firma, su içerisindeki bakiye klor ve kireci ayıran ve suyun dezenfeksiyonunu sağlarken tat ve koku özelliklerini iyileştiren bir arıtma cihazı geliştirmiştir. Firma üretici firmalar ile ticari işbirliği yapmak istemektedir.

TOHR20170207001 Yüksek Hassasiyetli ve Temassız Debimetre
Hırvat bir firma, açık su kanallarında suyun akışını izleyen ve temas etmeden suyun akış hızını ölçebilen bir sensör geliştirmiştir. Sensörün en yenilikçi tarafı hiçbir mekanik veya hareket eden bileşeni bulunmamasıdır. Sürecinde su kullanımı olan ve akış ölçen tim firmalar için ticari işbirliği söz konusudur.

TRBG20180904001 Tıbbi Bitkisel Aromatik Yağların Üretimi İçin Damıtma Tesisi Arayışı
Aromatik yağların üretimi konusunda faaliyet gösteren Bulgar firma, mobil damıtma teknolojisi aramaktadır.