Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri

BRRU20171221032 Moda Tasarımcısı Arayışı

Rus bir şirket keçe, yün gibi hammaddelerden ayakkabı, kazak, terlik gibi ürünler üretmektedir. Şirket yeni kurulan üretim hattında üretilmek üzere yeni ürün tasarımı konusunda kendisine yardımcı olarak tasarımcılar aramaktadır.

BOBR20180521001  Tropik Meyve Püresi

Brezilya’da kurulu bir şirket tropik meyve püresi tedarik etmektedir. Açai, acerola, graviyola, capoaçu, mango ve mandarin püresi üreten şirket Fransa, Belçika, Almanya ve Portekiz’e ihracat yapmaktadır. Şirket ürün satışı için yeni ortaklar aramaktadır.

BOIE20170613002 Maden Parçalarından Metal Ayrıştırması

İrlandalı bir firma madenlerden çıkan arık parçalardan bakır, kurşun, çinko gibi metallerin ayrıştırılması alanında hizmet vermektedir. Ayrıca kontaminasyon sebebiyle kapatılmış madenlerdeki zehirli metallerin ayrıştırılması alanında da çalışan bu firma hizmetlerinden faydalanmak isteyen ortaklar aramaktadır.

BOIT20150924001 Ödüllü Makarna İçin Satış Ortağı

İtalyan bir şirket 60 çeşit makarna üretimi yapmaktadır. Şirket ürünlerinin %25’ini ihraç etmekte olup aynı zamanda uluslararası ödüllere sahiptir. Üretiminde özel bronz kalıplar ve özel bir kaynak suyu kullanılan ürünler türüne göre 19-56 saat arası kuruma süresine sahiptir. Bu makarnaların satışı için ortaklar aranmaktadır.

BOES20170224001 İş Geliştirme Çözümleri

İspanyol bir firma markalaşma ve iş geliştirme alanında tasarım ve yönetim hizmetleri vermektedir. 13 kişiden oluşan firma markalaşma alanında ürün analizi, marka analizi ve stratejik pazarlama gibi hizmetler de sağlamaktadır. Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen ortaklar aranmaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri

TOES20170927002 Üretim Planlama Optimizasyon Modülü

İspanyol IT firması, hammadde girişinden stokta yer alacak son ürüne kadar olan süreci optimize ederek en verimli kaynak kullanımı sunan bir yazılım geliştirmiştir. Servis veya lisans anlaşması önerilmektedir.

TOES20170724001 Araç Filo Yönetiminde Rota Optimizasyonu

İspanyol IT firması, şirket araç filolarında her bir aracın rotasını ve rota içerisindeki ziyaret planına bağlı faaliyetleri optimize eden ve dolayısı ile dağıtım hızı / verimi gibi parametreleri de yönetebilen bir yazılım geliştirmiştir. Lojistik sektöründen bu yazılımı adapte etmek isteyebilecek ortaklar aranmaktadır.

TOIT20170314002 Nadir Genetik Hastalıklar İçin Bilimsel İşbirliği Arayışı

İtalya’da bir enstitü, nadir görülen genetik hastalıklar için bilimsel çalışma yapılması amacı ile üniversiteler ve ilgili olabilecek araştırma kuruluşları ile işbirliği yapmak istemektedir. Ayrıca bu konuda çıkmış olan H2020 çağrılarına da katılım sağlanabilir.

TRIT20170927001 Çölyak Hastalığı Tedavisi İçin Yöntem Arayışı

İtalyan spin-off firması, çölyak hastalığı erken teşhis ve tedavisi için patentli de olabilecek çözüm yöntemleri arayışındadır. Firma lisanslama biçiminde işbirliği aramaktadır.

TRBG20180904001 Tıbbi Bitkisel Aromatik Yağların Üretimi İçin Damıtma Tesisi Arayışı

Aromatik yağların üretimi konusunda faaliyet gösteren Bulgar firma, mobil damıtma teknolojisi aramaktadır.