Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri
BRIT20170317001  Araç Yakıt Tüketimini Azaltıcı Alet İçin Arge ve Ticarileştirme
İtalyan bir firma içten yanmalı motorların vibrasyonunu azaltan ve gaz emisyonunu iyileştiren bir aparat geliştirmiştir. Yakıt türünden bağımsız olan bu ürün kullanıldığı motorların yakıt tüketimini azaltmaktadır. Ürün şu an günde 5-7 adet arası üretilmektedir. Ürünün içindeki alaşımların geliştirilmesi için gerekli arge çalışmasına ortak olmak isteyen veya ürünü ticarileştirebilecek/üretebilecek ortaklar aranmaktadır.

BRRU20171221026 Sac Levha Arayışı
Rus bir şirket sac levhaların talaşsız işlenmesi, kaynak operasyonları ve kaplaması alanında çalışmaktadır. Şirket kendisine yapı çeliği, paslanmaz çelik, galvanize çelik, alüminyum ve pirinç (max 20 mm kalınlığında) sağlayabilecek ortak arayışındadır.

BRES20170505001 Profesyonel İçerik Sağlayıcı
İspanyol bir şirket sahip olduğunu online kütüphane ile İspanyol ve Amerikan firmalarına profesyonel içerik sağlamaktadır.  2012 yılında kurulan şirket 300’den fazla yayınevi ile çalışmakta olup müşterilerine farklı dillerde onbinlerce kitap, makale vb. sunmaktadır. Şirket birlikte çalışmak için, Türkçe dahil olmak üzere farklı dillerde kendisine içerik sağlayabilecek ortaklar aramaktadır.

BRRU20171221028 Websitesi Tasarımı
Rus bir şirket balık yetiştiriciliği yapmaktadır. Şirket farklı balık ürünleri üretmektedir. Bu şirket için İngilizce websitesi tasarlayabilecek ortaklar aranmaktadır.

BRDE20180301001 Ambalaj Ürünleri
Alman bir firma Hollanda, Lüksemburg, Belçika’da yerleşik ambalaj firmalarının distribütörlüğünü yapmaktadır. Firma distribütörlüğünü yapmak üzere, çeşitli sektörler için ambalaj ürünleri üreten ortaklar aramaktadır.

Teknoloji İşbirlikleri
TRUK20180803001 İnşaatlarda Yenilikçi Zemin Uygulamaları Arayışı
İngiliz bir firma inşaatlarda mevcut durumda kullanılan zemin yapılarından farklı olarak yalıtımı daha verimli, montajı kolay olan çevreci zemin uygulamaları arayışındadır. Lisanslama da dâhil olmak üzere farklı işbirlikleri yapılabilecektir.

TRBG20180904001 Tıbbi Bitkisel Aromatik Yağların Üretimi İçin Damıtma Tesisi Arayışı
Aromatik yağların üretimi konusunda faaliyet gösteren Bulgar firma, mobil damıtma teknolojisi aramaktadır.

TRDE20180809001 Petrol Ve Su Bazlı Sistemlerde Bileşen Analiz Sistemi
Kimyasal teknolojiler üzerine faaliyet gösteren Alman bir firma gerek su bazlı gerekse de petrol bazlı sıvı sistemlerinde PPM düzeyinde kompozisyon tayini yapabilecek bir teknoloji arayışındadır. Aranan işbirliği türleri, lisanslama, ortak geliştirme olarak belirtilmiştir.

TRCN20180814002 Elektromanyetik Mikserlerde Soğutma İhtiyacı
Çin’de faaliyet gösteren bir firma elektromanyetik mikserlerde operasyonda açığa çıkan ısının uzaklaştırılması amacı ile soğutma teknolojisi aramaktadır. Üniversite veya sanayi kuruluşları ile işbirliği yapılması düşünülmektedir.

TODE20170726003 Kümes Hayvanları İzleme Sistemi
Alman bir firma kümes hayvanlarının genel sağlık durumlarının online izlemesine olanak tanıyan bir sistem geliştirmiştir. Bu sistemde saatte 14 bin adet tavuk veya hindi gözlemlenebilmektedir. Gizlem yapılan durumlar, ayak ve eklem yaralanmaları, deri renginde değişimler gibi durumlardır. Et işleme tesisleri ile ticari işbirliği yapılması düşünülmektedir.