Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları Sayı – 324

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri

BOIT20170717001 Valf Üreticisi

İtalyan bir firma valf üretimi yapmaktadır. Özel ihtiyaçlara göre tasarım ve üretim yapabilen firmanın ürünleri daha çok deniz ve sualtı operasyonları için kullanılmaktadır. Gaz ve petrol endüstrisi için üretilen ürünler API gereksinimlerini karşılamakta olup yangın direncine sahiptir. Ürünlerin satışı için ortaklar aranmaktadır.

BOUK20170912001 İngiliz Kozmetik Ürünleri

İngiliz bir şirket kozmetik ürünleri alanında üretim yapmaktadır. Şirket egzema gibi deri hastalıkları için uygun kremler, cam temizleyiciler gibi sulu ortamlarda çalışan kişiler için kremler gibi farklı alanlarda ürünler üretmektedir. Bu ürünlerin satışı için ortaklar aranmaktadır.

BRUA20170807001 Bilişim Alanında Çözüm Arayışı

Ukrayna’da faaliyet gösteren bir şirket bilişim ve bilgi işlem alanında servis, kurulum, danışmanlık gibi hizmetler vermektedir. Şirket bu sektörde hizmet sağlayabilecek firmalar için yüklenici olmak istemektedir.

BRUA20180815001 Tarım Danışmanlığı Arayışı

Ukrayna’da faaliyette olan bir şirket yemiş tarımı alanında büyümektedir. Şirket AB sınırına yakın bir yerde 130 hektarlık üretim alanına sahip olup bu alanı sürekli büyütmektedir. Ağırlıklı olarak yemiş üstüne tarım yapan şirket önümüzdeki iki yıl içinde ürünlerinden ticari fayda saplamaya başlayacaktır. Şirket şu an kullanılmayan tarım alanlarının tasarımı için tarım danışmanları ile birlikte çalışmak istemektedir. GAP ve AB Organik Tarım sertifikalarına sahip olan şirket planlı bir büyüme hedeflenmektedir.

BRDE20180828001 Otomotiv İçin Distribütörlük Teklifi

Alman bir firma otomotiv sektöründe OEM, tier 1 ve tier 2 olarak ürün sağlamaktadır. Firma ürün satışı ve teknik danışmanlık hizmeti vermektedir. Alman otomotiv firmalarına koltuk ürünleri, sentetik yağlar, kauçuk, büyük plastik parçaları gibi çeşitlerde ürün sağlayabilecek TS 16949 sertifikasına sahip üretici firmalar aranmaktadır. Tüm parça türleri ilgili linkte görülebilir.

Teknoloji İşbirlikleri

TOCZ20180824004 Kapaklı Eksenel ve Radyal Soğutmalı Fren Diski

Bir Çek üniversitesi, soğutma diski frenleri üzerine tasarımsal teknik bir çözüm geliştirmiştir. Geliştirilen bu çözüm, disk frenlerinin ve tüm fren sistemlerinin (kaliperler, pedler, diskler) soğutulmasında yüksek verimlilik sunmaktadır. Üniversite, otomotiv, havacılık ve makine endüstrisinden fren parçaları üreticileriyle temasa geçmek ve çözümünü lisanslamak istemektedir.

TOMK20180821001 Taşıma Endüstrisi İçin Akıllı Yakıt Kapağı

Bir Makedon HaaS (Hardware as a Service/Servis olarak Donanım) firması, kamyon tankına akan yakıt miktarını kaydeden ve yakıt kullanımı ile ilgili bilgi ve analiz sağlayan akıllı bir yakıt kapağı geliştirmiştir. Pil ile çalışan tak-çalıştır ürününden toplanan bilgiler, gerçek zamanlı veri olarak aktarılabilmekte ve e-posta veya cep telefonu ile kolayca erişilebilmektedir. Firma, konuyla ilgilenen işletmelerle temasa geçmek istemektedir.

TOUK20180822001 Beton ve Çimento Mukavemet Test Cihazları 

Çimento ve taze karıştırılmış betonun basınç dayanımının hızlı bir şekilde test edilmesini, geliştirdiği inovatif araçlarla sağlayan bir İngiliz firması, teknik veya araştırma işbirliği anlaşması kapsamında işletmeler aramaktadır.

TODE20180808001 Bir Megavatlık Biyogaz Tesisinin veya Yeni İnşa Edilen Tesislerin Güçlendirilmesi

Makine aletleri sektöründe faaliyet gösteren Alman bir firma, biyogaz tesisi için kavrama/sindirim teknolojisine sahip bir konteyner geliştirmiştir. Teknolojinin avantajı, biyogaz verimliliğindeki artıştır ve biyo-ekstrüzyon yoluyla biyogaz tesisine farklı materyallerin eklenebilmesidir. Firma, teknik işbirliği anlaşması kurabileceği tarım sektöründen sanayi ortakları aramaktadır.

TRLT20180822001 Geniş Format Baskı Teknolojisi Satın Almak İsteyen Litvanyalı bir KOBİ

Litvanyalı tasarımcı bir KOBİ, müşterilere daha geniş yelpazede baskı hizmeti sunabilmek için özel bir baskı teknolojini satın alarak hizmetlerini genişletmek istemektedir. Firma, maksimum 1200×4800 dpi çözünürlükte baskı teknolojisi sunabilen makine üreticileriyle temasa geçmeyi ve onlarla lisans veya ticari iş birliği yapmayı amaçlamaktadır.