Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Highlight

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri

Referans Numarası : BOUK20180330001

Yerden Soğutma Sistemi

İngiliz bir firma hem soğutma hem ısıtma yapabilen ve zemin altına kurulan bir  havalandırma sistemi tasarlamıştır. Mevcut sistemlere göre ev inşa maliyetini %10 düşüren sistem aynı zamanda %30 oranında enerji tasarrufu sağlamaktadır. Ürünün satışı için ortaklar aranmaktadır.

Referans Numarası : BOIT20160628002

Yenilikçi Su Arıtımı

İtalyan bir firma güneş enerjisi ile çalışan bir su arıtma sistemi tasarlamıştır. Her bir metrekarelik panel için günlük 8 litre temiz su sağlayabilen bu sistemin satışı için ortaklık arayışı vardır.

Referans Numarası: BRBE20170627001

Ürün Satışı

Belçikalı bir firma sahip olduğu e-ticaret sitesi üstünden ürün satışı yapmaktadır. Belçika’da bulunan stok alanına ürün depolayıp oradan ürün gönderimi yapan firma bu sitede satışını yapmak üzere pek çok farklı sektörden ürünler aramaktadır. Ürünlerin EAN barkodu olması gerekmektedir. Ürünlerin ücreti ancak ürünlerin satışı yapıldıktan sonra verilecek olup, firma uzak bir satış kanalı gibi çalışmak istemektedir.

Referans Numarası : BRPT20180419001

Rüzgar ve Güneş Enerjisi İçin Sensör

Portekizli bir firma rüzgar ve güneş enerjisi alanında ürün satışı yapmaktadır. Şirket, özellikle bu enerji alanlarında kullanılmak üzere atmosferik ölçüm sensörü ( rüzgar, sıcaklık, basınç vb.) önceliğinde farklı ürünler aramaktadır. Ürünler aynı zamanda Portekizce konuşulan ülkelere satılacaktır.

Referans Numarası : BRUK20180418001

Ayçekirdeği Arayışı

İngiliz bir firma tarım ürünleri satışı alanında faaliyet göstermektedir. Firma Londra merkezli olup Dubai’de de o bölgeden sorumlu bir ofise sahiptir. Firma aylık 8-10 konyetnır sipariş geçilecek şekilde Jaguar tipi ayçekirdeği almak istemektedir.

Teknoloji İşbirlikleri

Referans Numarası : TRES20170619001

Sağlık Bilgi Sistemleri Konusunda Deneyimli Klinik Araştırma Merkezleri Arayışı

Barselona’da bulunan ve sağlık enformasyon sistemleri yönetimi konusunda faaliyet gösteren İspanyol bir firma, kronik hastaların sağlık durumlarını izleyebilecekleri bir platform geliştirecektir. Firma, klinik çalışmalara destek veren merkezler ile bu platformun geliştirilmesi amacı ile ortak çalışma gerçekleştirmek istemektedir. Teknik işbirliği düşünülmektedir

Referans Numarası : TRNL20170914001

Yenilenebilir Enerji Tabanlı Ters Ozmoz Teknolojisi

Hollanda’da bulunan bir kamu kuruluşu, yenilenebilir enerji ile çalışabilen ters ozmoz sistemi arayışındadır. Arana sistem genel sulama sistemlerinde kullanılacaktır. Ters ozmoz sistem üreticileri ile önerilen teknolojinin uygunluk analizi yapılacak ve ticari anlaşma ile çalışmalara devam edilecektir.

Referans Numarası: TRFR20180420001

Spor Malzemeleri İçin Su Geçirmez Materyal Arayışı

Fransız bir firma, spor malzemeleri üretimi konusunda faaliyet göstermektedir. Firma dış mekanda kullanıma uygun su geçirmez, doğada tamamen bozunabilen esnek ve yumuşak fiber esaslı malzemeleri tedarik edebilecek firmalar aramaktadır. Lisanslama veya ticari işbirliği şeklinde anlaşma yapılması düşünülmektedir.

Referans Numarası : TODE20180405001

Üretim Firmaları İçin Ambalaj Seçim Ara Yüzü

Alman bir firma, üretim yapan firmaların ürünlerini hangi boyutlarda ve özelliklerde bir ambalajın içerisine koymaları gerektiğini belirleyerek siparişe hazır duruma getiren bir ara yüz tasarlamıştır. Bu ara yüz sayesinde firma, ambalaj konusunda uzmanlığı olmasa dahi bu program yardımı ile ürettiği ürünler için gerekli optimize edilmiş ambalaj özelliklerini belirleyerek sipariş verebilecektir. Teknik işbirliği önerilmektedir.

Referans Numarası : TRGR20180220001

Çöp Konteynerlerinde Doluluk Oranının İzlenmesi

Yunanistan’da bir firma, kenti içi çöp konteynerlerinde ki doluluk oranı ve fiziksel koşulları (sıcaklık ve basınç gibi) ölçebilen sensörlere ihtiyaç duymaktadır. Firma, bu sensör sistemi ile tüm kent çapında bulunan çöp konteynerlerinin doluluk frekansını, kullanım düzeyini ve yerini optimize edecek bir yazılım üzerinde çalışmaktadır. Sensör sistemini geliştirecek firmalar ile teknik işbirliği yapılması planlanmaktadır.