Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

Ticari İşbirlikleri
Referans Numarası : BODE20180314001

Gıda Endüstrisi İçin Gaz Ölçüm Cihazı

Alman bir firma daha uzun raf ömrü için oksijensiz paketleme yapılan gıda ürünlerinin test edilmesini sağlayan kablosuz bir gaz ölçüm cihazı üretmiştir. Bu ürün İngiltere, ABD, Rusya ve İtalya’da satılmakta olup diğer ülkeler için de satış ortakları aranmaktadır.

Referans Numarası : BOES20170417001

Sağlık Sektörü İçin Görselleştirme   

İspanyol bir firma sağlık sektörüne hitap eden ve ürünlerin, etkilerin, operasyonların vb. görselleştirilmesini sağlayan 3 boyutlu animasyon üreten bir program geliştirmiştir. Pazarlama, eğitim gibi alanlarda kullanılan bu ürünün satışı için ortaklar aranmaktadır.

Referans Numarası: BOBR20180316001

Geçici Deri

Brezilyalı bir firma selüloz tabanlı bir bileşen kullanarak mikro fibril yapılı emilmeyen ve deri özelliği gösteren bir ürün üretmiştir. Deri kaybı olan yerlerde yaranın üstüne uygulanan bu ürün, iyileşme sürecini diğer ürünlere göre %30 oranında hızlandırmaktadır. 12 güne kadar değiştirilmeden kullanılabilen ürünün satışı için ortak arayışı vardır.

Referans Numarası : BOIT20180313003

Dış Cephe Temizleme İçin Çevreci Ürün

İtalyan bir firma dış cephe temizliği için yeni bir ürün geliştirmiştir. Kimyasal kullanmaksızın sadece su basıncı ile temizleme yapabilen bu ürün 1000m2’den daha büyük yüzeyler için çevreci bir temizlik olanağı sunmaktadır. Ürünün satışı için ortaklar aranmaktadır.

Referans Numarası : BRUK20180330001

Hava Geçirmez Teneke Kap

İngiliz bir firma kahve depolaması için 530cm3 hacminde ve 100 gr kahveyi ihtiva edebilecek hava geçirmeyen metal kap arayışı içindedir. 2018 yılı için 50.000 adet sipariş geçilecektir. Gelecek iki yıl içinde bu adedin oldukça yüksek rakamlara ulaşması beklenmektedir. Acil tedarikçi aranmaktadır.
Ürün yüksekliği 120mm, çapı 75mm olacaktır.

Teknoloji İşbirlikleri

 

Referans Numarası : TRDE20180406001

Silikon Kauçuk Membran Üretimi İçin Üretim Partnerleri Aranıyor

Almanya’da bir firma, yutma zorluğu nedeni ile tedavi göre hastaların sıvı gıdaları tüketebilmelerine olanak sağlayan bir medikal aparat içerisinde kullanılmak üzere silikon kauçuk membran geliştirmiştir. Üretim firmaları ile işbirliği yapılarak söz konusu membranın seri üretimi için ortak arayışı söz konusudur.

Referans Numarası : TOCZ20170420001

Nano Lifli Yapıda Titreşimli Membran

Çek Cumhuriyetin’de bir üniversite, ses yalıtımı için kullanılması öngörülen nano lifler içeren titreşimlibir membran geliştirmiştir. Lisanslama yolu ile üretim yapabilecek üretim firmaları ile ortak geliştirme için işbirliği yapabilecek araştırma merkezleri / üniversiteler aranmaktadır.

Referans Numarası: TRFR20170316001

Organik Faz Geçiş Malzemesi Mikroenkapsülasyonu Hakkında Uzmanlık Arayışı

Fransız bir firma, organik faz geçiş malzemelerinin mikrokapsülasyonu konusunda uzmanlık arayışındadır. Aranılan uzmanlığa konu olan malzeme granül formda olacak ve aşağıdaki özelliklere sahip olacaktır;

  • Granül çapı: <20 mikrometre
  • Özgül Isı: >180 J /g
  • Erime Sıcaklık Aralığı: -5 C to 80 C
  • Faz Geçiş Aralığı: 6 C ‘den fazla olmayacak.
  • Stabil

Ticari işbirliği düşünülmektedir.

Referans Numarası : TRUK20180404002

Erken Aşama Molekül Arayışı

İngiliz bir firma, fibrosis öncesi aktiviteye karşı erken aşama molekül arayışındadır. Firma bu molekülü çalışarak daha gelişmiş moleküller elde ederek ilaç firmalarına pazarlamayı planlamaktadır. Üniversiteler ve araştırma merkezleri ile lisanslama konusunda anlaşma düşünülmektedir.

Referans Numarası : TOLV20180228001

Peyniraltı Suyu Geri Kazanım Sistemi

Biyoreaktör ve ilgili üretim hatlarının üretimi konusunda uzman Litvanyalı bir firma, proses yan ürünü peynir altı suyundan maya üretimi yapabilen bir geri kazanım sistemi geliştirmiştir. Operatör bağımlılığı düşük olan sistem tam otomatik olarak çalışabilmektedir. İlgilenen sanayi ortakları ile ticari anlaşma yapılması planlanmaktadır.