Haftalık Ticari İşbirlikleri ve Teknoloji Transferleri Duyuruları

Teknoloji Transfer Ofisi

Haftalık Ticari İşbirliği ve Teknoloji Transferi Duyuruları 

 

Ticari İşbirlikleri

Referans Numarası : BRPL20170413001

Meyve Suyu ve Konsantresi

Polonyada faaliyet gösteren bir firma 140’tan fazla çeşit içecek tedariği yapmaktadır. Firma üzere konsantre olan ve olmayan meyve suyu arayışı içindedir. Ürünler 200 ve 1000 litrelik varillerde teslim alınacaktır.

 

Referans Numarası : BRBE20161108001

HoReCa Sektörü İçin Basılı Ürünler  

Belçikada kurulu bir şirket müşterilerine baskılı ürün tedariği yapmaktadır. Şirket ayın zamanda baskı merkezi olarak da hizmet vermektedir. Şirket HoReCa pazarına girmek istemekte olup bu pazara hitaben baskılı ürünler (kağıt, çanta vb.) üreten ortaklar aramaktadır.
 

Referans Numarası: BRLT20161005001

Yapı Malzemesi Arayışı

Litvanyada kurulu bir şirket boya, vernik, yalıtım malzemeleri vb. gibi yapı malzemeleri üreten firmaların distribütörlüğünü almak istemektedir. 10 yıldan uzun süredir sektörde olan şirket, Letonya gibi komşu ülkelere de ihracat yapmayı hedeflemektedir.

 

 

Referans Numarası : BRSE20180329001

Yulaf Ezmesi Arayışı

İsveçli bir firma yüksek protein içerikli, şekersiz, tamamen vegan olarak üretilen ve düşük yağlı yulaf ezmesi arayışı içindedir. Ürünler 250.gr lık paketler halinde aylık 10.000 adetlik sipariş geçilecektir.

 

Referans Numarası : BOSI20180126002

Eczacılar İçin Yeni Bir Sistem

Slovenyalı bir firma ilaç şirketleri ve eczacılar arasında köprü görevi gören ve etkileşimi arttırıp hızlı bir öğrenme süreci sağlayan bir yazılım geliştirmiştir. Firma temsilcileri ve eczacılar aracılığı ile geliştirilen bu sistemde firmaların yeni ürettikleri ilaçlar ile ilgili bilgiler bu yazılım üstünden eczacılar ile paylaşılmakta olup, ilaçlar ile ilgili eğitimler kısa sürede tamamlanmaktadır. 2 hafta gibi kısa sürede ilaçların satışa hazır hale gelmesini sağlayan bu sistem le ilgili olarak J&J, Pfizer, GSK, Roche, Novartis, Merck, Servier, Bayer, Boehringer Ingelheim, Abbvie gibi firmalar ile işbirliği yapılmaktadır. Sistem için lisanslama anlaşması önerilmektedir.

 

Teknoloji İşbirlikleri

 

Referans Numarası : TRUK20180404002

Erken Aşama Molekül Arayışı

İngiliz bir firma, fibrosis öncesi aktiviteye karşı erken aşama molekül arayışındadır. Firma bu molekülü çalışarak daha gelişmiş moleküller elde ederek ilaç firmalarına pazarlamayı planlamaktadır. Üniversiteler ve araştırma merkezleri ile lisanslama konusunda anlaşma düşünülmektedir.

 

Referans Numarası : TRUK20180215001

Makine Algoritması Geliştirilmesi

İngiltere’de yerleşik bir teknoloji firması geliştirmekte olduğu yeni makinenin algoritmasının geliştirilmesi için teknoloji partneri arayışındadır.

 

Referans Numarası: TRKR20170412001

Tekstil Üreticisi Proje Partneri Arayışı

Medikal uygulamalar için ürün geliştiren Koreli bir firma gömülü sensör sistemi içeren tekstil ürünleri üretimi konusunda H2020 veya benzer bir destek mekanizmasına başvurmayı planlamaktadır. Konu ile alakalı tekstil üreticisi firmaların partner olarak başvurmaları beklenmektedir.
 

Referans Numarası : TRNL20180109001

Toz Fazda Üretilen Kimyasalların Üretim Sürecinde Yenileştirme İhtiyacı   

Çok uluslu Hollanda’da yerleşik bir firma, farklı sektörlere yönelik olarak üretilen ve sıvı fazın toz faza dönüştürülmesi ile elde edilen kimyasalların üretiminde toz faza geçişte çok daha verimli olabilecek farklı metotların arayışındadır. Sıvıların toz forma dönüştürülmesi ile ilgili teknolojiler konusunda uzmanlaşmış ortaklar aranmaktadır.

 

Referans Numarası : TODE20180319001

Şebeke Harici Enerji Santrallerinin Merkezi Yönetimi

Enerji üretiminin yenilenebilir enerji kaynaklarına kayması ile birlikte, merkezden uzak noktalardaki yenilenebilir enerji santrallerinin yönetimi bir sorun haline gelmiştir. Farklı üreticilerden tedarik edilen bileşenlerin kontrolü zor olduğu için yönetim sorunları ortaya çıkmaktadır. Alman bir firma bu bileşenlerin birbiriyle haberleşimini kontrol eden bir sistem geliştirmiştir. Sistemin satışı için ortaklar aranmaktadır.