Üniversitemizin Teknokent Başvurusu Kabul Edildi

Akademisyenler, Girişimciler ve Sanayiciler Teknokent Çatısı Altında Buluşacak

Üniversitemizin bünyesinde kurulmak istenen ‘teknokent’ için Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yapılan başvuru 08 Aralık 2017 tarihinde kabul edildi ve karar 31.03.2018 tarih ve 30377 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre, bilimsel birikimini üretime geçirmek isteyen akademisyenler, iş fikri olan genç girişimciler ve Ar-Ge çalışmasına ihtiyaç duyan sanayi kuruluşları teknokent çatısı altında bir araya gelecek ve üretime yönelik çalışmalar yapıp kendi teknoloji şirketlerini kurabilecekler.

Uzun süredir girişimcilik endüstrisinin dünyadaki göz bebeği durumunda olan teknokentlerden birini Üniversitemize kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan, başvuru sürecinde desteğini ve emeğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş’a, Harita Mühendisi Hüseyin Yalçın’a ve ATAP A.Ş Genel Müdürü A. İhsan Karamanlı’ya teşekkürlerini sundu. Mindivan, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanacak bütçeyle Gülümbe Kampüsü’nde, yüksek nitelikli ofisler ve toplu çalışma alanları olan bir teknokent binasının kurulacağını da ifade etti.