Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı – KÜSİP Tanıtıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan ve kamu sanayi iş birliğini daha etkin hale getirmeyi hedefleyen Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı – KÜSİP tanıtım toplantısı 21 Kasım 2017 tarihinde İİBF A001 Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, akademisyenler, kamu ve sanayi kuruluşlarından temsilciler ve öğrenciler katıldı.

Temel amacı üniversite, kamu ve sanayi kuruluşları arasındaki iletişimi sağlamak olan web tabanlı platform KÜSİP’le ilgili tanıtımı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİP Proje Koordinatörü Recep Uzungil yaptı. KÜSİP’in rahat bir şekilde kullanabilmesi için sosyal medya platformu mantığında tasarladıklarını belirten Uzungil; bu portal üzerinde bir profil açıp, ilgi alanlarına göre kişi, kurum ve kuruluşların takibe alınabildiğini, fon sihirbazı sayesinde tüm teşvik ve desteklere ulaşılabildiğini, Ar-Ge merkezi ve laboratuvarların bilgilerine ulaşılabildiğini, sektörle ilgili güncel haberlerin izlenebildiğini, çalışma grupları oluşturulabildiğini ve staj çağrılarının yapılabildiğini söyledi. KÜSİP’in gelişmeye müsait bir platform olduğunun altını çizen Uzungil, yakın gelecekte KÜSİP üzerinde bir ürün veri tabanı oluşturulabileceğini sözlerine ekledi. Şu an için 1000’in üzerinde kuruluş ve 28 araştırma merkezinin sisteme kayıtlı olduğunu belirten Uzungil, herkesi kamu, sanayi ve üniversiteyi bir araya getiren ulusal ağ projesi KÜSİP’e katılmaya davet etti.