TÜBİTAK-ARDEB Bilgilendirme Günü etkinliği gerçekleştirildi.

27 Ekim 2016 tarihinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi-İşbirliği (KÜSİ) çerçevesinde TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) ait Destek programları hakkında bilgilendirme etkinliği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim TAŞ’ın açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında Rektör Hocamız ülkemiz ve bölgemizin kalkınması adına üniversitemizin nitelikli, bilimsel, teknolojik ve sosyal çıktıları üretebilme kapasitesinde önemli kazanımlar elde etmek için BAP yönergemizi ve akademik yükselme kriterlerinin yenilendiğini ifade etmiştir. Açılış konuşmasından sonra TÜBİTAK-ARDEB Eğitim, Tanıtım ve Programlar Değerlendirme Müdürü Hüseyin AKOVA tarafından ARDEB Destek Programları hakkında genel bilgiler verilirken, ARDEB projelerinin yazımında aranılan özellikler ve verilen destek tutarı hakkında bilgi verildi. Projenin alt yapı oluşturmaktan çok bilgi üretmeye yönelik olduğunun altı çizildi. ARDEB projelerinin başvurusu sırasında dikkat edilecek hususlar, hakemlikte dikkat edilen konular ve  proje değerlendirmesindeki puan sisteminin anlatıldığı eğitim  soru-cevap bölümü ile sona erdi.