Köy Sosyolojisi Dersi Uygulama Gezisi

Fakültemiz 2. Sınıf öğrencilerine Köy Sosyolojisi Dersi kapsamında Gölpazarı/Kurşunlu Köyüne uygulama gezisi düzenlenmiştir. BEBKA destekli Kırsalda Tasarım Projesi ile Eko turizme açılan, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehir Komitesi tarafından düzenlenen “Şehir Ödülleri’ töreninde 2017 yılında ‘Yılın Köyü’ ödülünü alan Kurşunlu Köyü, Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin de desteği ile daha da güçlenmiştir. Gezi kapsamında Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, kooperatifleşmenin önemini yerinde görmüşlerdir. Ayrıca, Gölpazarı’nın tarımsal yapısı hakkında da İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Bedriye Kurtaran tarafından bilgi verilmiştir.