Hakkımızda

Söğüt Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulunun 14.02.1994 tarih ve 94.5.332 sayılı kararı ile 1994 – 1995 öğretim yılında Dumlupınar Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Daha sonra 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı kanunla kurulan Bilecik Üniversitesine bağlanarak eğitim öğretim hizmetlerine devam etmektedir. Üniversitemizin adı 27 Nisan 2012 tarih ve 28276 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6296 sayılı kanunla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.

İlçe ve ülke ihtiyaçlarına yönelik olarak ara insan gücü yetiştirmek amacıyla kurulan Yüksekokulumuz; İthalat- İhracat, Mermercilik ve Seramik Programlarıyla öğretime başlamış olup şu an 7 programla öğretime devam etmektedir. Moda Tasarımı, Bilgisayar Programcılığı, Basım ve Yayın Teknolojileri,  Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programları normal öğretim, Sosyal Güvenlik Programı, İç Mekan Tasarımı normal öğretim ve ikinci öğretimle öğrenci kabul etmektedir. Yaklaşık 1186 öğrencimiz bulunmaktadır.

1994 yılında Söğüt Belediyesine ait ilçe merkezinde bulunan binada öğretime başlayan okulumuz, 2002 yılında Yüksekokul Kampüs alanının yanında bulunan ve süresiz olarak Yüksekokulumuza tahsisi edilen Çıraklık Eğitim Merkezi binasına taşınmış olup, programların ve öğrenci sayısının artması neticesinde bu bina yeterli gelmediğinden ilçe halkı ve Söğütsen Seramik A.Ş. nin katkılarıyla Sebahattin Yıldız Eğitim Bloğu tamamlanarak 2009-2010 öğretim yılında hizmete girmiştir. Söğüt İlçemizdeki tarihi Hamidiye Binalarının Üniversitemize tahsisi sonucunda sanatsal, kültürel etkinliklerimiz buralarda yapılmaktadır. Öğrencilerimiz tarihi mekanlarda ders alma imkanı sağlanmaktadır.

Meslek Yüksekokumuz Aşçılık, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Bilgisayar Programcılığı, Moda Tasarımı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programlarında eğitim gören öğrencilerimizin 3 yarıyıl ön lisans eğitiminin ardından 1 yarıyıl boyunca staj yapmalarını sağlayacak 3+1 eğitim modeli kullanılmaktadır. Buna göre öğrenciler okulda 3 yarıyıl ders gördükten sonra 1 yarıyıl da programlarına göre işletmelerde staj yaparak iş hayatına daha hazır hale getirilmesine çaba gösterilmektedir.

Okulumuzda Bulunan Aktif Programlar

1. Basım ve Yayın Teknolojileri (N.Ö.)
  2. Bilgisayar Programcılığı (N.Ö.)
  3. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (N.Ö.)
  4. Halkla İlişkiler ve Tanıtım (N.Ö.)
  5. İç Mekân Tasarımı(N.Ö.) – (İ.Ö.)
  6. Moda Tasarımı (NÖ)
  7. Sosyal Güvenlik (NÖ) – (İ.Ö.)
  8. Aşçılık(N.Ö.)
  9. Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği(N.Ö.)

Türü Miktarı Alanı Öğrenci Kapasitesi
Bilgisayar Laboratuvarı 2 Adet 150 m² 100
Derslik 8 Adet 525 m² 548
Amfi 1 Adet 100 m² 120
Moda Atölyesi 1 Adet 100 m² 50
Moda Çizim Dersliği 1 Adet 75 m² 50
İç Mekân Tasımı Atölyesi 1 Adet 200 m² 100
Aşçılık Atölyesi 1 Adet 25 m² 25
Dijital Baskı Atölyesi 1 Adet 25 m² 20
Teknik Çizim Dersliği 2 Adet 100 m² 80
İç Mekân Teknik Çizim Dersliği 1 Adet 50 m² 40
Serigrafi Atölyesi 1 Adet 75 m² 50
Yemekhane 1 Adet 250 m² 160
Kantin 1 Adet 325 m² 300
Kırtasiye 1 Adet 25 m²
Yapay çim Halı Saha 1 Adet 900 m²
Basketbol-Voleybol Sahası 1 Adet 693 m²

Ortak Eğitim Alanları ve Tesislerin Sayısı

Yüksekokulumuzda ortak olarak kullanılan alanlara ait bilgiler şu şekildedir.

• Öğrenci Otağı: 300 m2 bir alana sahiptir. Öğrencilerimize ücretsiz çay hizmeti sunmaktadır.
  • Öğrenci Kantini:  325 m²  bir alana sahiptir. 300 öğrencinin hizmetlerden faydalandığı teknolojinin son imkânlarının kullanıldığı öğrencilerimizin stres atıp dinlendiği modern kantinimiz mevcuttur.
  • Yemekhane: Öğrencilerimiz ve personelimizin sağlıklı bir şekilde yemek yiyebilmeleri için 250 m² alana sahip 160 öğrencinin dönüşümlü hizmet aldığı hijyen şartlarını taşıyan yemekhanemiz bulunmaktadır.
  • Kütüphane: Ayrıca merkezi İnternetle merkez kütüphaneye de bağlanarak öğrencilerimizin çok büyük ölçüde araştırma yapmalarına imkân sağlanmıştır. Öğrencilerimizin bilgi sistemi hizmetlerini alabilmeleri ve araştırma yapabilmeleri için internet bağlantılı 10 adet bilgisayar bulunmaktadır.
  • Suni Çim Futbol Sahası: Öğrencilerimizin stres atıp gece gündüz spor yapabildikleri 900 m² örgülü kafes saha içinde modern bir çim saha mevcuttur.
  • Basketbol, voleybol sahası: İhtiyaca göre öğrencilerimizin voleybol ve basketbol oynayarak spor yaparken kaynaştıkları enerjilerini attıkları ders aralarında vakit geçirdikleri basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır.