Afetlerde İlk 72 Saatin Önemi

AFAD İlk 72 Saatin Önemini Anlattı

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Bilecik AFAD İl Müdürlüğü işbirliği ile 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında “İlk 72 Saat” başlıklı bir konferans düzenledi. Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma Ekip Şefi Ercüment Diyar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Sunumunda her an karşı karşıya olunan doğal, teknolojik ve insan kaynaklı tehlikelerden bahseden Ercüment Diyar, afet bilincine sahip olmanın önemine vurgu yaptı. Afetlerin yerel yönetimler tarafından kontrol edilemeyecek büyüklükte felaketler olduğunu ifade eden Diyar, olası bir afet durumunda ‘altın saatler’ olarak nitelenen ilk 72 saatte yapılması gerekenleri anlattı. İlk 72 saatlik süre içerisinde kişilerin kendi başlarına olduklarını ve afetlere karşı hazırlıklı oldukları ölçüde ayakta kalabildiklerini belirten Diyar, afetlere karşı nasıl hazırlıklı olunacağını ve olası bir afet durumunda neler yapılacağını öğrencilerle paylaştı. Diyar konuşmasında, herkesin evinde mutlaka bir afet çantası olması gerektiğini ve bu çantanın içinde; çakı, düdük, nakit para, kağıt, kalem, battaniye, uyku tulumu, makas, koli bandı, plastik örtü, pilli radyo, el feneri, yedek pil, ilk yardım çantası, sürekli kullanılan ilaçlar ve bu ilaçların reçetelerinin bulunması gerektiğini ifade etti.

8 Mart 2017 Çarşamba günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Hazer ve Bilecik AFAD İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel de katıldı. Hazer, program sonunda Bilecik AFAD İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel’e üzerinde şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu ay yıldızlı tablo hediye etti.