Zorlu Enerji Desteği İle Üniversitemizden Örnek Yenilenebilir Enerji Uygulaması

Ülkemizin yerli ve milli enerji politikasına paralel olarak, karbon salınımının azaltılması ve enerji temininde yenilenebilir kaynakların kullanımına önem veren üniversitemiz 2021 Haziran ayında ülkemizde uygulamaya konulan Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi’ni (YEK-G) Türkiye’de ilk uygulayan üniversite oldu.

2022 yılında da Sıfır Atık Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Uluslararası Yeşil Kampüs (Uİ Greenmetric) çalışmaları dahilinde çevreci ve yenilikçi uygulamalara devam eden üniversitemiz YEK-G sertifikasını yeniledi. Böylelikle 2021 yılını takiben 2022 yılında da kampüsümüzde Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) “SDG.7 Erişilebilir ve Temiz Enerji” başlığı altında verilen hedeflere paralel uygulamalar gerçekleştirilmiş oldu. Üniversitemiz YEK-G belgesini Zorlu Enerji Grubu OEPSAŞ Bilecik İl Müdürü Çiğdem ÇAKAN Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü BEYDEMİR’e takdim etti. Böylelikle 2022 yılı ilk 8 ayında kullandığımız elektriğin tamamının Zorlu Elektrik Üretim A.Ş.’ye bağlı Kızıldere Jeotermal Santrali kaynaklı yenilenebilir enerjiden temin edildiği tescillenmiş oldu.  Görüşmede ayrıca enerji alanında yapılabilecek alternatif iş birlikleri istişare edildi.