Öğrenci İşleri Birimi Görev, Yetki ve Sorumlulukları

– Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın görev, yetki ve sorumluluğu dışındaki ve Kanun ve yönetmeliklerde kendi sorumluluğunda bulunan tüm işleri yapmak.

– Lisansüstü, lisans ve önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve ilgili yönergeleri bilmek, değişiklikleri takip etmek, duyurularını yapmak.

– Öğrencilerin kayıt, ders kaydı, öğrenci belgesi, tecil, not döküm belgesi, kayıt dondurma, ilişik kesme, yatay geçiş, muafiyet, burs, geçici mezuniyet, diploma vb. iş ve işlemleri yürütmek.

– Öğrenci işleri ile ilgili günlük ve dönemlik yazışmaları hazırlamak.

– Öğrencilerin yatay geçiş işlemleri ve ders muafiyet istekleri için gerekli belgeleri hazırlamak.

– Birimine kayıt yaptıran öğrencilerin her türlü yazışmalarını yapmak.

– Yaz okulu ile ilgili her türlü yazışma ve işlemleri yapmak.

– Öğrencilerle ilgili her türlü duyuruları yapmak.

– Öğrencilerle ilgili evrakların arşivlenmesini sağlamak.

– İkinci öğretim öğrencilerinden % 10’a girenlerin tespitini yapmak.

– Mazereti nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerin Yönetim Kurulu kararlarını ilgili bölümlere ve öğrencilere bildirmek.

– Her yıl sonunda başarı oranlarını tanzim etmek.

– Öğrenci Konseyi ve Temsilciliği ile ilgili işlemlerini yapmak.

– Birimine alınacak öğrenci kontenjanları ile ilgili hazırlık çalışmaları yapmak.

– Yarı yıl sonu sınavlarından önce bölümlerden gelen devamsızlıktan kalan öğrenci listelerini ilan etmek.

– Öğrenci bilgilerinin ve notlarının otomasyon sistemine girilmesini takip etmek.

– Eğitim-Öğretim yılı başında öğrenci danışman listelerinin güncellenmesini bölümlerden istemek ve güncel listeyi sisteme tanımlamak, danışman onaylarını takip etmek.

– Kaydı silinen ve mezun öğrencilerin askerlik ve KYK listelerini göndermek.

– Programlarda dereceye giren öğrencilerin tespitini yapmak.

– Çift anadal ve yandal işlemlerini yürütmek.

– Görev alanıyla ilgili kurul ve komisyonların toplantı öncesi gündemlerini hazırlamak.

– Ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, mazeret, tek ders ve ek sınav işlemlerini yürütmek.

– Evrakları yükseköğretim üst kuruluşları ve yükseköğretim kurumları saklama süreli standart dosya planına uygun olarak arşivlemek.

– Birim içi ve birim dışı yazışmalarını “Resmi Yazışmalarda Uyulacak Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmelik” ve “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İmza Yetkileri Yönergesi” ne uygun olarak düzenlemek.