Faydalı Model Duyurusu

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Hamide ZENGİN’in doktora tez çalışması kapsamında Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Danışmanı Prof. Dr. Nursan ÇINAR ile birlikte tasarladığı “YENİDOĞAN BEBEK BAKIMI İÇİN TEN TENE TEMAS GİYSİSİ” Türk Patent Enstitüsü tarafından “Faydalı Model” olarak tescillenmeye uygun görülmüştür. Bu faydalı model ile, prematüre bebekler, düşük doğum ağırlıklı bebekler ve miadında doğan tüm bebeklerin ebeveynleri ya da bebeğe bakım veren kişiler doğumdan sonraki süreçte (Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, Lohusa klinikleri ya da evde) “Kanguru Bakımı” uygulaması için güvenli bir ten tene temas giysisine ulaşabilecektir. Ürünün ebeveyn/bebeğe bakım verenler ve bebeklere faydalı olmasını diliyoruz.