Mevlana Değişim Programı Başvuru Takvimi

2017-2018 Akademik Yılında Mevlana Değişim Programı kapsamında faydalanmak isteyen  öğrencilerimiz için değişim takvimi alttaki şekildedir.

• Değişim İlanlarının Duyurulması        : 15 Şubat-28 Şubat 2017
  • Değişim İçin Başvuruların Alınması   : 15 Şubat-28 Şubat 2017
  • Başvuruların Değerlendirilmesi           : 07 Mart 2017
  • Başvuru Şartları:
  • Ekte yer alan Mevlana Başvuru Formunu doldurup ve transkript birlikte 28 Şubat 2017 mesai bitimine kadar Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne teslim etmeniz gerekmektedir.
  • 1-2-3 Mart 2017 tarihlerinde Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı yapılacak olup, yeri ve saati başvuruların tamamlanmasından sonra duyurulacaktır.
  • Lisans/Önlisans öğrencileri için aranan akademik kümülatif ortalama şartı 2,50/4,00
  • Yüksek Lisans/Doktora öğrencileri için aranan akademik kümülatif ortalama şartı 3,00/4,00
  • Yabancı Dil Puanına sahip öğrenciler için (son iki yıl içinde alınmış,YDS veya TOEFL-IBT belgesi), Dil puanları, Yabancı Dil sınavı yerine geçecektir. Yabancı Dil Yeterlilik düzeyi 50’dir. (Toefl İBT için 60). Yeterlilik düzeyinin altında puana sahip öğrencilerin, yabancı dil sınavına girmeleri gerekmektedir.
  • 2017/2018 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:
    • Dil seviyesi : %50
    • Akademik başarı düzeyi : %50
  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ekte yer alan Yürütme Kurulu kararlarına istinaden ülkelere göre alan çalışmaları dikkate alınarak başvurularınız değerlendirilecektir. Mevlana Anlaşmaları için:
    http://w3.bilecik.edu.tr/mevlana/ogrenci/anlasmalar/ linkini inceleyebilirsiniz.

• Başvuru için gerekli evraklar:
  1. İngilizce Transkript
  2. Aday Öğrenci Başvuru Formu ( Formu bilgisayar ortamında doldurup, renkli çıktısını alınız. )
  3. 1 adet vesikalık fotoğraf,
  4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Not 1: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ekte yer alan Yürütme Kurulu kararlarına istinaden başvuru yapılacak ülkenin ilgili alanı dikkate alınarak başvuru yapılması gerekmektedir.

Not 2 : Başvuruların biteceği 7 Mart 2017 Salı gününe kadar duyurularımızı sıklıkla ziyaret ediniz. Olası güncellemeler sadece duyurularımızda yayınlanacaktır.

Önemli Bilgilendirme:

Başvurular sonunda başarılı olan, Mevlana Koordinatörlüğü tarafından YÖK’e gönderilecek listede yer alacak olan öğrenciler ‘aday öğrenci’ statüsündedir. YÖK’ün Üniversitemize tahsis edeceği değişim sayıları neticesinde yurtdışına gitmek için seçilen aday öğrenciler gitmek istedikleri üniversiteden ‘Kabul Mektubu’ ve ‘Öğrenim Protokolü’ onaylatmalıdır. Bu iki aşamanın tamamlanmasıyla öğrenci Mevlana Değişim Programı öğrencisi olmaya hak kazanır.

Mevlana Programı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için lütfen http://www.yok.gov.tr/web/mevlana/anasayfa adresini ziyaret ediniz.

Aday Öğrenci Başvuru Formu

Yürütme Kurul Kararı