10-16 Mayıs Engelliler Haftası Programı

10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası sebebiyle  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Bölümü ile Bilecik Özel Eğitim Okulu tarafından bir program gerçekleştirildi.  Bilecik Özel Eğitim Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hüsnü Anıl Tekin’in konuşmacı olarak katıldığı program Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi. Programın konferans bölümünde, engelli çocukların topluma kazandırılması, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterliliğe kavuşmaları, toplumdaki diğer bireylerle sağlıklı iletişim kurabilmeleri için yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Konferansın ardından, Bilecik Özel Eğitim Ortaokulu öğretmeni Yavuzhan Küçüker’in öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sergilendi. Programda engellilerin toplumdaki yeri hakkında bir konuşma yapan Özel Eğitim Ortaokul öğrencisi Turan Ferlikaşı, konuşmasının ardından yaptığı harmandalı gösterisiyle büyük beğeni topladı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi 2. sınıf Öğrencilerin işaret diliyle söyledikleri şarkıyla devam eden program, Özel Eğitim İlkokulu öğrencilerinin dans gösterisiyle sona erdi.