Hakkımızda

5193 Sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun çerçevesinde; görme kusuruna sahip hastanın problemini gidermek ya da hastanın yaşadığı sıkıntıyı azaltmak için, hekim tarafından uygun görülen optik araç ve gereçlerin hastaya sağlanması ile bu araç ve gereçlerin tamir, bakım ve onarımını gerçekleştirmenin yanında, 7 den 70’e görme sağlığının korunmasını yaygınlaştırabilecek yüksek nitelikli görme sağlığı elemanı yetiştirmek üzere açılmış önlisans programıdır. Programdan mezunları “Optisyen” ünvanı alırlar.

Program mezunları;kendilerine yeni bir mağaza açmanın yanında, mevcut mağazalarda mesul müdürlük yapabilir ya da göz hekimlerinin yanında görme sağlığı elemanı olarak çalışabilirler. Ayrıca, geniş tabanlı eğitim programı sayesinde Optik araç ve gereç ( lens, çerçeve, cam vb.) imal eden firmalarda da görev alabilirler.

Öğrenciler programa Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile yerleşebilmektedirler.

Mezunlar ilgili yönetmelik hükümlerinden yararlanarak formal eğitim yapan üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.

Program öğrencileri; Bahar dönemi sonunda 30 günlük yaz stajı ve 3+1 eğitim modeli ile 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersler ile 3. yada 4. yarıyılda olmak üzere 1 dönem optik müesseselerde uygulama yapmalıdırlar.

30/01/2013  tarihli yükseköğretim yürütme kurulunun toplantısında 2547 sayılı kanun’un 2880 sayılı kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarıca programın açılması uygun görülmüştür.