3.3.10. Öğrenci Danışmanları

Üniversitemizin Ön lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca; Programımıza kayıt yaptıran her öğrenci için öğretim yılı başında, bölüm kurulu ile program öğretim elemanları arasından bir danışman belirlenmektedir (KIDR/3/3.3.10/04). Danışman, öğrenciyi izlemek, eğitim-öğretim çalışmaları ve Üniversite yaşamı ile ilgili sorunların çözümünde öğrenciye yardımcı olmak sorumluluğundadır. Öğrencinin kayıt yenileme, ders ekleme-silme işlemleri, bu yönetmelik (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/41945) çerçevesinde danışman onayı ile yapılmaktadır.

3.3.10.1.      Etkinlikler

Danışmanlık sisteminin etkililiği bölüm başkanı tarafından takip edilmektedir.

3.3.10.2.      Değerlendirme

Akademik danışman öğrencinin alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerle ilgili olarak öğrenciye önerilerde bulunmakta ve öğrenciyi yönlendirmektedir. Mezuniyet için gerekli olan zorunlu ve seçmeli dersleri eksiksiz olarak ilgili yönetmelik çerçevesinde almasını önermekte ve aldığı dersleri onaylamakta, bölümler tarafından yapılan ders içeriklerindeki değişiklikler nedeni ile uygulanan intibakları (KIDR/3/3.3.10.2/01) göz önüne alarak öğrencileri yönlendirmekte, öğrencilerin karşılaştığı problemlerin çözümünde rehberlik ederek, gerektiğinde ilgili mercilerle görüşmeler yapmaktadır.

Her bir öğretim elemanı için periyodik olarak “Akademik Personel Görüşme Saatleri” belirlenmektedir (KIDR/3/3.3.10.2/04). Öğrenci bilgi sisteminden (OBS) durumları takip edilen öğrenciler ile gerektiğinde birebir görüşmeler gerçekleştirilmektedir.

3.3.10.3.      Başarı Ölçümleri

Bologna kriterlerine göre öğretim üyeleri tarafından öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirme ölçütleri öğrenci bilgi sistemi üzerinden tanımlanmaktadır.

3.3.10.4.      İlan

Ders seçiminden sonra ders ile ilgili ölçme ve değerlendirme kriterleri OBS üzerinden ilan edilmektedir.

3.3.10.5.      Güvence

Tüm programlarda öğretim elemanlarına dersler ile ilgili ölçme ve değerlendirme kriterlerini belirlemeleri ve sisteme tanımlamaları talep edilmektedir.