3.3.1. Politikalar

Öğrenci merkezli öğrenmenin aktif olarak yürütülmesi için ders programları ve planlarının Bologna kriterlerine uyumlu şekilde hazırlanmaktadır.

3.3.1.1.  Eğitim Politikası

Öğrenci merkezli eğitim politikasının aktif olarak yürütülmesi ders programları ve planlarının Bologna kriterlerine uyumlu şekilde hazırlanmasıyla sürdürülmektedir.  Öğrenciler kuramsal bilgi edinirken, müfredata uygun olacak şekilde laboratuvar çalışmaları, sunum şeklinde ödev çalışmaları, kısa süreli sınavlar, Yaz Stajı ve Mesleki Uygulama dersleri kapsamında yaptıkları uygulamalarla etkin bir şekilde çalışma ortamını görebilmekte ve aktif bir şekilde eğitim sürecinde yer almaktadırlar. Ayrıca öğrenci temsilcileri ile öğrenci konsey başkanının kurullara katılması sağlanarak programın yürütülmesinde yer alan yönetimsel süreçlerde öğrencilerin aktif rol alması sağlanmaktadır.