A.4.1. Misyon ve Vizyon

Üniversitemiz bünyesinde bulunan merkezimiz, Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu topraklarda kurulmuş olmanın bilinciyle Tarih bilimini temel alarak ve disiplinler arası anlayışa açık bir şekilde araştırmalar ve faaliyetler yürütmeyi başlıca misyonu sayar. Kongre, sempozyum, panel, çalıştay ve konferans gibi bilimsel toplantılar düzenleyerek alanında uzman araştırmacılar arasında akademik bir atmosfer oluşturmak bu misyona yönelik öncelikli uygulamalar arasındadır. Tarihsel bilginin akademisyenlerin yanı sıra öğrencilerle ve bazı önemli günlerde halkla paylaşımı da bu faaliyetlerin ayrıca bir kazanımıdır. Öte taraftan tasarı aşamasında bulunan dergilerimizle ulusal/uluslararası çapta araştırmaların yayınlanacağı bir ortam meydana getirmek de planlanmaktadır. Bunun yanı sıra tarihin araştırılmayı ve aydınlatılmayı bekleyen birçok yönüne ilişkin hazırlanacak projeler de yine merkezimiz çatısı altında hayata geçirilecek uygulamalar arasında yer alacaktır.