Öğrenci  İşleri Birimi  Görev, Yetki ve Sorumlulukları

• Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın görev, yetki ve sorumluluğu dışındaki ve Kanun ve yönetmeliklerde kendi sorumluluğunda bulunan tüm işleri yapmak.
  • Lisansüstü, lisans ve önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve ilgili yönergeleri bilmek, değişiklikleri takip etmek, duyurularını yapmak.
  • Öğrencilerin kayıt, ders kaydı, öğrenci belgesi, tecil, not döküm belgesi, kayıt dondurma, ilişik kesme, yatay geçiş, muafiyet, burs, geçici mezuniyet, diploma vb. iş ve işlemleri yürütmek.
  • Öğrenci işleri ile ilgili günlük ve dönemlik yazışmaları hazırlamak.
  • Öğrencilerin yatay geçiş işlemleri ve ders muafiyet istekleri için gerekli belgeleri hazırlamak.
  • Birimine kayıt yaptıran öğrencilerin her türlü yazışmalarını yapmak.
  • Yaz okulu ile ilgili her türlü yazışma ve işlemleri yapmak.
  • Öğrencilerle ilgili her türlü duyuruları yapmak.
  • Öğrencilerle ilgili evrakların arşivlenmesini sağlamak.
  • İkinci öğretim öğrencilerinden % 10’a girenlerin tespitini yapmak.
  • Mazereti nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerin Yönetim Kurulu kararlarını ilgili bölümlere ve öğrencilere bildirmek.
  • Her yıl sonunda başarı oranlarını tanzim etmek.
  • Öğrenci Konseyi ve Temsilciliği ile ilgili işlemlerini yapmak.
  • Birimine alınacak öğrenci kontenjanları ile ilgili hazırlık çalışmaları yapmak.
  • Yarı yıl sonu sınavlarından önce bölümlerden gelen devamsızlıktan kalan öğrenci listelerini ilan etmek.
  • Öğrenci bilgilerinin ve notlarının otomasyon sistemine girilmesini takip etmek.
  • Eğitim-Öğretim yılı başında öğrenci danışman listelerinin güncellenmesini bölümlerden istemek ve güncel listeyi sisteme tanımlamak, danışman onaylarını takip etmek.
  • Kaydı silinen ve mezun öğrencilerin askerlik ve KYK listelerini göndermek.
  • Programlarda dereceye giren öğrencilerin tespitini yapmak.
  • Çift anadal ve yandal işlemlerini yürütmek.
  • Görev alanıyla ilgili kurul ve komisyonların toplantı öncesi gündemlerini hazırlamak.
  • Ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, mazeret, tek ders ve ek sınav işlemlerini yürütmek.
  • Evrakları yükseköğretim üst kuruluşları ve yükseköğretim kurumları saklama süreli standart dosya planına uygun olarak arşivlemek.
  • Birim içi ve birim dışı yazışmalarını “Resmi Yazışmalarda Uyulacak Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmelik” ve “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İmza Yetkileri Yönergesi” ne uygun olarak düzenlemek.