YÖK Başkan Vekili’nden Üniversitemize Ziyaret

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu üniversitemizi ziyaret etti. Rektörümüz Beydemir, Prof. Dr. Kapıcıoğlu’na 17 Aralık Cuma günü gerçekleşen ve gün boyu süren temaslarda üniversitemiz, yapılan akademik çalışmalar ve bilimsel araştırmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Pelitözü Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı ile başlayan program Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Baykan’ın Sağlık Blokları bilgilendirmesi ile devam etti. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Rektörümüz Beydemir ve Kapıcıoğlu buradaki programın ardından Söğüt MYO’ya geçtiler. Söğüt MYO’daki görüşmelerin ardından Osmaneli MYO Aşçılık Programı öğrencilerimizin eğitimleri için Osmaneli Belediyesi tarafından tahsis edilen konaklardaki yenileme çalışmaları hakkında bilgi alan Rektörümüz Beydemir ve konuğu, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile bir araya gelerek Prof. Dr. Yunus Söylet Şifalı İçmeler Tesisini de gezdiler.

Üniversitemizi ve Yapılan Çalışmaları Anlattık

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir, “Çok değerli hocama nazik ziyaretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu ziyaret bize, ilimizin tarihi-doğal güzelliklerini, üniversitemizi ve yaptığımız çalışmaları anlatma imkânı sağladı. Üniversitemizde yapılan çalışmaları, üniversite-sanayi iş birliklerimizi ve gelecek hedeflerimizi kendileriyle istişare ettik. İnanıyor ve ümit ediyorum ki üniversitemiz yaptığı çalışmalarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ulusal ve uluslararası arenada adından sıkça ve övgüyle bahsettirecektir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Kapıcıoğlu üniversitemizde yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi özellikle üniversite-sanayi iş birlikleri ile önemli projeleri hayata geçirmeye çalışmaktadır. Üniversitelerin sanayiye doğrudan katkı sunması, bilimsel veriler hazırlaması ve ülke ekonomimize akademik açıdan değer katması gerekmektedir. Üniversitemizi, Bilecik gibi ülke sanayimizin önemli bir kentinde bu alandaki çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.