Sınav Kuralları Duyurusu

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI AZAMİ SÜRE SONU 2. EK SINAV KURALLARI İLE 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU TEK DERS SINAV KURALLARI

1. Azami Süre Sonu 2. Ek Sınavları ve Tek Ders Sınavları yerine “12 Saat Süreli Evden Açık Kaynaklı Çevrimiçi Sınav” yapılacaktır.

2. Azami Süre Sonu 2. Ek Sınavları ve Tek Ders Sınavları yerine uzaktan öğretim yoluyla uygulanacak sınavlar dersin öğretim elemanının talebine bağlı olarak çevrimiçi ödev, araştırma, proje ve yoruma dayalı açık sorulardan oluşacaktır.

3. Öğrenciye her bir dersin sınav dokümanını uzaktan öğretim sistemine yüklemesi için 12 saat süre verilecektir.

4. Öğrenciler dersin öğretim elemanının talebine bağlı olarak uzaktan öğretim sistemine sınav dokümanı olarak boyutu 20 MB’ı geçmeyecek şekilde pdf dokümanı, video, ses dosyası, winrar vb. dosyalar yükleyebileceklerdir.

5. Sınav soruları akademik birimlerin hazırladığı sınav programına uygun olarak uzaktan öğretim sistemine dersin öğretim elemanı tarafından eklenecektir. Öğretim elemanları tarafından sınav soruları uzaktan öğretim sistemine yüklenirken sınavın başlangıç ve bitiş tarihi ile saati 12 saat süreli olarak uzaktan öğretim sistemine tanımlanacaktır.

6. Öğrencilerden beklenen evden açık kaynak usulü ile 12 saatlik süre içerisinde sınavlarını tamamlamalarıdır. Bazı program ve sınavlarda başka birine ait ödevin, çalışmanın, raporun veya kaynağın aynen alıntılanması etik problemlere sebep olabilir.

7. Uzaktan öğretim sistemine ödevlerini yüklerken sorun yaşayan öğrencilerin aynı sınav süresi içerisinde mazeret dilekçesini ve sınav dokümanını faks, e posta yoluyla veya whatsapp üzerinden kayıtlı olduğu birimine veya eposta ile dersin öğretim elemanına iletebileceklerdir. Bu şekilde gönderilen sınav dokümanları dersin öğretim elemanı tarafından uygun bulunması halinde uzaktan öğretim sistemine eklenecektir.