Final ve Bütünleme Sınavlarına İlişkin Güncel Açıklamalar

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Final ve Dönem Sonu Uygulaması Sınavları 08-20 Haziran 2020 tarihleri arasında uzaktan öğretim yoluyla yapılacaktır. Yine Bütünleme Sınavları da 22 Haziran – 06 Temmuz 2020 tarihleri arasında aynı usulle yapılacaktır.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılıyla sınırlı kalmak koşuluyla Final, Bütünleme ve Dönem Sonu Uygulaması sınavları yerine “24 Saat Süreli Evden Açık Kaynaklı Çevrimiçi Sınav” yapılacak olup sınav kuralları aşağıda belirtilmiştir.

SINAV KURALLARI

1. Final, Dönem Sonu Uygulaması ve Bütünleme Sınavları “24 Saat Süreli Evden Açık Kaynaklı Çevrimiçi Sınav” yapılacaktır.

2. Final, Dönem Sonu Uygulaması ve Bütünleme Sınavı yerine uzaktan öğretim yoluyla uygulanacak sınavlar dersin öğretim elemanının talebine bağlı olarak çevrimiçi ödev, araştırma, proje ve yoruma dayalı açık sorulardan oluşacaktır.

3. Öğrenciye her bir dersin sınav dokümanını uzaktan öğretim sistemine yüklemesi için 24 saat süre verilecektir.

4. Öğrenciler dersin öğretim elemanının talebine bağlı olarak uzaktan öğretim sistemine sınav dokümanı olarak boyutu 20 MB’ı geçmeyecek şekilde pdf dokümanı, video, ses dosyası, winrar vb. dosyalar yükleyebileceklerdir.

5. Sınav soruları akademik birimlerin hazırladığı sınav programına uygun olarak uzaktan öğretim sistemine dersin öğretim elemanı tarafından eklenecektir. Öğretim elemanları tarafından sınav soruları uzaktan öğretim sistemine yüklenirken sınavın başlangıç ve bitiş tarihi ile saati 24 saat süreli olarak uzaktan öğretim sistemine tanımlanacaktır.

6. Uzaktan öğretim yoluyla yürütülecek Final ve Dönem Sonu Uygulaması Sınavları 08-20 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Uzaktan öğretim yoluyla yürütülecek Bütünleme Sınavları 22 Haziran – 06 Temmuz 2020 tarihleri arasında aynı usulle yapılacaktır.

7. Uzaktan öğretim sistemine final, dönem sonu uygulaması ve bütünleme sınavlarının ödevlerini yüklerken sorun yaşayan öğrencilerin aynı sınav süresi içerisinde mazeret dilekçesini ve sınav dokümanını faks (0228 214 2187), e posta (uzemsinav@bilecik.edu.tr) yoluyla veya whatsapp (0228 214 1500) üzerinden UZEM birimine iletebileceklerdir. Bu şekilde gönderilen sınav dokümanları ilgili akademik birimlerin kurulları tarafından onaylandıktan sonra UZEM tarafından uzaktan eğitim sistemine eklenecektir.