Muafiyet Duyurusu

Daha önce bir yükseköğretim programında örgün eğitimde öğrenci olarak kayıtlı olan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav ile Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler, almış oldukları derslerden intibak isteğinde bulunabilirler. Bunun için öğrencilerin Üniversitemize ilk kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren on beş gün içinde, not durum belgesi, ders içerikleri ve bir dilekçe ile ilgili birime başvurmaları gerekmektedir.

 

Başvuran öğrencilerin intibak işlemleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 27. maddesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ders Açma, Muafiyet ve İntibak Esasları Yönergesinegöre yapılacaktır.

Hazırlık sınıfı okuyan öğrencilerin intibakı ise okudukları programın birinci sınıfına başladıklarında yapılır. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Arapça Zorunlu Hazırlık okuyan ve başarılı olan öğrenciler ile aynı yıl İsteğe Bağlı İngilizce hazırlık okuyan öğrenciler muafiyet başvurularını 26 Ağustos – 06 Eylül 2019 tarihleri arasında kayıtlı oldukları birimlere yapacaklardır.